Oogstwijzer

Het oogstseizoen loopt van half april tot half november. Daarnaast is er in de winter natuurlijk ook nog het een en ander te oogsten zoals boerenkool, palmkool, spruiten, en hier en daar wat snijbiet.

De volgende lijst geeft een indicatie van de te oogsten groenten (pin ons er niet op vast want er zijn veel verschillende factoren die de oogst beinvloeden):

April Andijvie, sla en raapstelen uit de tunnel.

Mei Andijvie, spinazie, verschillende soorten sla (krop en pluk), de eerste koolrabi (wit en rood), de eerste peultjes misschien.

Juni De eerste kapucijners, verschillende soorten sla, spinazie, rode en gele kroten, knolvenkel, misschien al wat aardbeien, broccoli, rucola, snijbiet/erbete, de eerste tuinbonen.

Juli Tuinbonen, kapucijners, sugarsnaps, courgettes (geel en groen), koolrabi (rood en wit), sla, spinazie, misschien de eerste aardappelen, snijbiet, palmkool, zomerwortels, tomaten.

Augustus Gele en rode kroten, bonen (sperzie, spek/stok bonen), wortels, spinazie, palmkool, aardappelen, courgettes, snijbiet, bloemkool, koolrabi, mais en tomaten.

September Mais, sla, aardappelen, koolrabi, knolvenkel, boontjes, tomaten, palmkool, courgettes, snijbiet, pompoen, winterpeen, krootjes, knolvenkel, rucola, andijvie, bloemkool.

Oktober Rucola, sla, knolvenkel, bieten, winterpeen, pompoen, boontjes, andijvie, bloemkool, tomaten, palmkool, courgettes, prei, snijbiet, spinazie, knolselderij, raapjes, erbete.

November Aardperen, boerenkool, knolselderij, spinazie, raapstelen rucola, pompoen, boontjes, palmkool, prei, winterwortel, snijbiet.

December-Februari Knolselderij, aardperen, snijbiet, palmkool, boerenkool (rood en groen), spruiten, winterpostelein.