Oogstgenoot worden?

Als je oogstgenoot wil worden, kan je je opgeven via StadsboerinRotterdam@xs4all.nl. Je wordt dan oogstgenoot voor het hele seizoen. Het principe van de Tuinderij (en van alle CSAs) is dat er vooraf betaald wordt voor het hele seizoen. Voor mensen voor wie dit echt lastig is, bieden we de mogelijkheid om in twee termijnen te betalen. Mocht je hiervoor in aanmerking willen komen, laat ons dit dan vooral weten als je je aanmeldt.

Oogstgenoot aandelen

Per seizoen (jaar) betaal je €250,00 om oogstgenoot te worden. Dit is de prijs per persoon. Hiervoor kan je van 1 april tot 1 november oogsten van groenten, kruiden en bloemen voor eigen gebruik (zie Oogstafspraken), en vanaf 1 november – 1 april ook de wintergroenten.

Voor twee personen (volwassenen) betaal je €450,00. Kinderen tot 6 jaar eten gratis mee. Kinderen tussen 6-12 jaar betalen €125,00. Kinderen boven 12 jaar betalen €200,00.

Is dit duur? Het is wel ineens een smak geld dat je als oogstgenoot betaalt. Maar duur? Je kan tussen 1 april en 1 november -31 weken- groenten, bloemen en kruiden oogsten. Dat is omgerekend voor 1 persoon €8,06/week, en voor twee personen €14,52/week. Daarnaast mogen oogstgenoten ook van 1 november-1 april de wintergroenten oogsten zoals boerenkool, prei, spruiten etc.  Als je die weken meetelt, is het €4,80/ week voor 1 persoon, en voor 2 personen €8,65. Geen geld. Roken en cappuccinos drinken op een terras zijn duurder :-).

Voor gedetailleerde oogstafspraken klik hier.