Wie zijn wij?

Tuinderij de Stadsboerin

Tuinderij de Stadsboerin is een bedrijf van Marlen Arkesteijn in samenwerking met Natuurtalent.

Even voorstellen

Marlen Arkesteijn:  Mijn hart en handen zijn groen. Mijn ouders hadden een tuinbouwbedrijf in Den Hoorn met tomaten, komkommers en sla, en we leefden met het hele gezin van een grote moestuin. Na een studie in Wageningen (rurale sociologie) en een lang verblijf in het buitenland (China en Bhutan) begon ik in 2006 een advies-en onderzoeksbureau. Ik werk voor non-profit organisaties in natuurbescherming en de landbouw en onderzoek onder andere welke interventies (projecten, programma’s, organisaties) werken (of niet werken), waar, voor wie, en waardoor, zodat organisaties leren en steeds slimmere programma’s kunnen voeren. En dat is prachtig werk, maar ik wil ook graag buiten zijn en een concrete bijdrage leveren aan het veranderen van ons voedselsysteem ipv advies en rapporten.

In 2016 liep ik een jaar stage op CSA Moestuin Neerbosch met Hans Alink als leermeester. En nu dan op eigen benen met Tuinderij de Stadsboerin. In de wintermaanden blijf ik mijn advieswerk doen, en in het seizoen (1 april-1 oktober) het Tuinderij werk. Mooier dan dit kan het niet worden!

Ik vind het fijn om met mijn oogstgenoten contact te hebben. Als ik aanwezig ben, kan je me altijd aanspreken. Als ik er niet ben, dan kan je me appen of bellen op 06 36140002 maar waarschijnlijk werkt een mail sturen beter (StadsboerinRotterdam@xs4all.nl).

Natuurtalent

Natuurtalent creeert leerwerkplekken waar mensen zonder werk of diploma hun talent kunnen ontwikkelen. Ook zijn er plekken voor praktijkonderwijs en stages en krijgen mensen waarbij niet alles vanzelf gaat een waardevolle dagbesteding. Diverse vrijwilligers van binnen en buiten de wijk zijn er met veel plezier bezig. Een deel van deze mensen werkt mee op het land onder leiding van Ankie. Wil je ook meewerken? Stuur ons een berichtje!

IMG_2670
Ankie, Jelle, Menno en Quincy rijden compost

De Tuinderij is te vinden op het terrein van Natuurtalent op de Veldkersweg 50, 3053 JR Rotterdam, in het Schiebroekse Park, in de bocht waar Berberisweg overgaat in Veldkersweg en bedrijventerrein. Voor veel mensen beter bekend als ‘de voormalige schooltuin’.

Eenmaal door het ijzeren hek, waan je je ver buiten de drukke stad. Het is een groene oase met wuivende gewassen van de stadslandbouw, een geurende kruidentuin, scharrelende kippen, een natuurspeeltuin, een houtbewerker, een imker, hardwerkende decorbouwers, de prachtig ingerichte workshopruimte en een heel gezellig theehuis met uitgebreid terras waar het goed vertoeven is.

Zie het interview met de Stadsboerin voor meer info.