Oogstbericht 07

Beste oogstgenoten,
wat een heerlijke dagen zijn het weer! Overdag een lekker zonnetje en ’s nachts lekker koud. Vrijdagochtend was het notabene 4 graden onder nul in de kas! Dus we konden in eerste instantie weinig doen buiten omdat alles bevroren was. Gelukkig krijgt de zon steeds meer kracht en was de boskant van de akker snel ontdooid. In de vroege ochtend hebben we in de tunnel gewerkt en zodra het kon zijn we naar buiten gegaan en hebben de fruittuin bemest en de rabarberplanten verkast. Van de 54 rabarberplanten die we 3 jaar geleden plantten, zijn er helaas nog maar 33 over. Ze staan nu op de beste plek van de tuinderij ,een heerlijke plek, zonder onkruid met heel mooie grond aan de rand van de inheemse bomenrij bij de yurt in de buurt. Dus als ze het daar niet goed gaan doen, weet ik het ook niet meer. Wel heb ik 20 extra planten besteld en ik hoop deze deze week ook de grond in te kunnen doen.En de compost is geleverd, 20 ton, dus we kunnen beginnen met het prepareren voor de plantjes en het zaadgoed. 


De thuiskwekerij is ook al in vol bedrijf. In mijn werkkamer staan druivenplanten, oxalisplanten en weldra zal ik ook de warmte lamp en de broeikas voor de aubergines en de pepertjes weer uit de kast halen. Deze week gaan we in de kas beginnen met het voorzaaien van andijvie, leeuwenbekjes, lathyrus en de judaspenning. Straks komen we nog tijd te kort voor de winterklussen :-). Zoals het schonen van de kas, reparaties, dak van het freeshok bekleden met ‘dakbedekking’, verder snoeiwerk. En de lijst is vast nog langer.

Te oogsten deze week: Winterpostelein (bed 3 en in de 2e tunnel, zie foto) veldsla (bed 3) aardpeer (bed 6 bij aardbei, en in speciekuipen bij de kraam)  laatste rammenas (bed 18), de sprouting broccoli loopt weer uit (bed 18, zie foto).