Oogstbericht 50

Nieuw te oogsten Niets nieuws deze week. Het is nu lekker aan het vriezen.  Er liggen dikke plakken ijs op het plastiek (zie foto). Sommige groenten vinden de vorst echt niet fijn. Je ziet de roodlof verschrompelen, en de kleurensnijbiet flauwvallen. Deze gewassen staan niet meer op de lijst maar als je er nog iets eetbaars aan vind, ga vooral je gang. De vlaggetjes staan er nog bij. Het is wel heerlijk op de akker nu. Je ziet ook meteen waar de zon nog komt en waar het land het grootste deel van de dag beschaduwd is. Zo is de ruclo op bed 3 geheel bevroren en op bed 20, hele dag in de zon, staat er nog lekker bij. 

Niet meer te oogsten Ha, een nieuwe rubriek! De mediterrane kruiden heb ik afgedekt met klimaatdoek zodat ze beter de winter doorkomen. Dus niet meer oogsten alsjeblieft.

Winter Omdat het deze week echt goed gaat vriezen heb ik de planten in de kas lekker ingepakt, en het wormenhotel ook. Mochten jullie zien dat bijvoorbeeld de tunnels open staan, kunnen jullie ze dan weer goed dichtdoen? Want k wil niet dat onze groenten daar bevriezen.

Vakantie Op het land is het echt saai nu, qua werk dan. Alles trekt zich terug en ik zie echt de rust terug keren op het land. De gezelligheid van het team is weg en ik ben ook even weg. Volgende maandag ben ik er weer. Ik ga wandelen door de Achterhoek. Van Arnhem via Bronkhorst naar Winterswijk. En het belooft heerlijk wandelweer te worden. Ik heb er zin in. 

Terugkerende rubriek De boerenkool en palmkool worden zo slecht geplukt. Er zijn weer veel onthoofdingen geweest dit weekend. Om treurig van te worden. Mocht je iemand verkeerd zien oogsten, zeg er vooral wat van. Vraag eerst naar het codewoord (oogstgenoten) en als het een oogstgenoot is, even laten zien hoe het wel moet. Als het een wildplukker is, netjes vragen of de persoon weg wil gaan. Het is diefstal. 

Deze week te oogsten

Groenten

Daikon (bed 2)

Rammenas (bed 2 +18)

Palmkool (bed 2)

Boerenkool (bed 2)

Rucola (bed 3+ 20)

Aardpeer (bed 6 bij aardbei)

Knolselderij (11)

Winterprei (12)

Rode spitskool (18)

Sprouting broccoli (18)

Tweede kans rode kooltjes (18)

Savooiekool (bed 19)

Groenselder (bed 20)