Oogstbericht 48

Pepers er uit. Raapstelen en rucola erin De peper-en basilicum planten zijn afgevoerd en we hebben meteen raapstelen en rucola gezaaid. Dus mochten jullie langs de tunnels lopen, laat ze vooral lekker dicht zodat de warmte in de tunnels blijft hangen en de groentjes lekker kunnen ontkiemen en groeien.  Verder is het een natte boel op de akker. Mijn regenmeter is stuk dus ik heb de afgelopen week niet kunnen meten hoeveel water er is gevallen maar het zicht zegt: Heel veel! Het is modderig en iemand heeft houtsnippers bij de kraampjes gestort. Dank je wel.

Dahlias Er wacht ons pittig klusje voor onze vakantie begint: De dahlia knolllen winterklaar maken. Dat betekent uitgraven, leeg laten lopen (er verzamelt zich veel water in de stelen en knollen), klei er tussenuit spoelen, laten drogen, delen en opbergen. De knollen hebben zich bijzonder uitbundig vermenigvuldigd. En dat is heel fijn. Maar hoe gaan we die opbergen in de winter? Ik hoop dat ze nog in mn tuinhuis passen. Heeft er iemand misschien een grote kelder? Eentje die niet onder de 5 graden komt en niet boven de 10? Laat het weten!

De naambordjes Langzaam komen er steeds meer bordjes op het veld en in de tunnels te staan. Ze houden zich goed in weer en wind. Nu is het alleen nog afwachten of de UV straling door het plastiek hoesje komt. Let op: een naambordje is er alleen om te laten zien wat er staat, en hoe je het oogst. De groene vlaggetjes blijven bestaan en vertellen jullie dat er daadwerkelijk geoogst kan worden.

Onze laatste werkweek Deze week is onze laatste werkweek. Woensdag gaan we nog wat ploeteren met de dahlia’s en de paddenstoelen en vrijdag gaan we met het team samen feestelijk eten in het theehuis in de avond en zijn we overdag bezig met kokkerellen. Tussen week 49 en week 5 van het nieuwe jaar gaan wij in winterrust. Net als onze tuin. Jullie kunnen gewoon blijven oogsten en ik zal wekelijks nog een rondje maken en een kort berichtje uitsturen bij wijze van oogstbericht maar in de basis rusten we uit en laten we de bodem en de plantjes met rust. Tijd voor reflectie.

Maar mocht er iets zijn, bel of App me gerust. Fijne tijd toegewenst!!! En tot volgend jaar.

Kerstpakketten En mocht je op zoek zijn naar een duurzaam en sociaal kerstpakket, laat het ons weten. We hebben heel mooie pakketten met producten van alle ondernemers op Natuurtalent. In het kerstpakket vind je onze mooie kaartje (zie foto boven).

Solidaire betaling Mocht je nog niet gereageerd hebben op het voorstel van soildaire betaling doe dat dan vooral nog zodat we in Februari een knoop door kunnen hakken (zie Oogstbericht 45).

Groenten

Daikon (bed 2)

Laatste raapsteeltjes/ Aziatische mizuna(bed 2)

Palmkool (bed 2)

Boerenkool (bed 2)

Rucola (bed 3)

Vijfkleuren snijbiet (bed 3)

Roodlof (3+7)

Aardpeer (bed 6 bij aardbei)

Knolselderij (11)

Rode spitskool (18)

Tweede kans witte spitskool (18)

Sprouting broccoli (18)

Rammenas (18)

Tweede kans rode kooltjes (18)

Savooiekool (bed 19)

Groenselder (bed 20)

Mediterane kruiden

Gewone tijm

Citroen tijm

Rozemarijn

Bonenkruid