Oogstbericht 36

Nieuw te oogsten De nieuwe eikenbladsla is klaar voor de oogst. Dit keer weer op bed 20. Zoek een groot en vol exemplaar en zoek het nekje en snij de krop af. En morgenmiddag gaan we beginnen met het oogsten van de eerste spaghetti pompoenen. Die leggen we voor jullie op de kraam. En ook de Annabelle (aardappel) is gerooid. Een aardappel voor de fijnproevers, licht kruimig.

Oogstdiner Voor de goede orde: Het oogstdiner is op zaterdag 17 september. En we zitten bijna vol!!!! Morgen gaan we het diner bespreken, maar het is al duidelijk dat het toetje en een bijgerecht door een oogstgenoot gemaakt gaan worden. De rest wordt morgen of vrijdag bepaald. Spannend altijd om te zien hoe zo’n event zich bijna vanzelf vorm geeft.

Deze keer heb ik niet zo veel te vertellen, dus laat ik het hierbij. Volgende week weer meer :-).

Deze week te oogsten Groenten Prei (13) Rode bieten (13) Chioggiabieten (13) Rode kool (19) Courgette (geel en groen) (1) Stengelui (13) Nieuw Zeelandse spinazie (20+ 7) Knoflook (kraam), wortels (zomerwortels en kleurenwortels), stokbonen Blauhildes en Neckarkonigin, Pronkbonen, Vijfkleuren snijbiet (bed 3), Andijvie (bed 3), Groenselder (bed 20) Rode uien (kraam) Gele uien (kraam)Tomaten Sweeties en Ossenhart (tunnel 2), San Marzano (tunnel 1) stamslabonen (bed 6), snijsla (bed 20), aardappelen Sarpiras & Annabelles (kraam), roodlof, koolrabi, Jalapeno pepers, eikenbladsla, spaghetti pompoen  Koude Kruiden Maggikruid Bieslook Bladvenkel Verschillende soorten munt Citroenmelisse Mediterane kruidenGewone tijm Citroen tijm Rozemarijn Bonenkruid, Citroenverbena, Groene Basilicum, Rode Basilicum, Thaise basilicum, Franse dragon. Bloemen  Goudsbloemen Ijzerhard/ verbena Strobloemen Zinnias Adderwortel Wilde leeuwenbekjes Dahlias, Zonnehoeden (Echineacea), Giant Swiss strobloemen, zonnebloemen (bed 10). Eetbare bloemen Komkommerkruidbloem Oostindische kers(bed 20)