Oogstbericht 34

Nieuw te oogsten Er kan voorzichtig geoogst worden van de San Marzano tomaten in tunnel 1. Ze hebben soms last van neusrot maar dat snij je er makkelijk af. Je plukt de Marzano’s als ze dieprood zijn. Daarnaast mag er van de snijsla gesneden worden in bed 20. Die snij je 2 cm boven de grond af en dan groeien ze gewoon weer door, zie https://www.youtube.com/shorts/ XzNYXbVn6xc . En de eerste aardappelen zijn uit de grond gehaald: de Sarpiras. Je vind de aardappels op de kraam. Weldra zullen er meer aardappelen uit de grond gehaald worden.

Oogstdiner Dom dom. Vorige week kondigde ik uitgebreid het oogstdiner aan, maar vergat ik te vragen of er mensen zijn die mee willen koken of willen uitserveren etc. als vrijwilliger. Dus twee oproepen: A. Geef je op voor het oogstdiner voor 1 September. Er na gooi ik de aanmeldingen open voor niet- oogstgenoten. B. Geef je op als vrijwillig kokkie of serveerder.

Spot On Schiebroek Aanstaande zaterdag is er een gratis festival op het terrein van Natuurtalent. Dus het zal druk zijn op het terrein. Er is afgesproken dat de festival gangers niet op de akkers komen. Jullie kunnen wel de akker op. Dus als je binnenkomt, even zeggen dat je oogstgenoot bent, dan kan je doorlopen. Mocht het zo zijn dat je toch veel meer mensen ziet op de akker dan normaal, app me dan vooral. Of vraag de beveiliging om de mensen weg te sturen. Eerlijk is eerlijk, ik vind het moeilijk dat er een festival is op het terrein waar ik voedsel verbouw maar het management van Natuurtalent heeft me verzekerd dat wij er geen last van zullen hebben. Ik hou mijn vingers gekruist.

Op excursie naar Berlijn Samen met andere Rotterdammers met groenprojecten in de stad gaan we een paar dagen op bezoek bij onze collegas in Berlijn. Op het gebied van stadslandbouw is er van alles gaande in Berlijn en dat willen we graag van dichtbij bekijken. Dit vindt plaats in het kader van het EU Edible Cities project. In september komen onze collegas uit Berlijn en Oslo naar Rotterdam en zullen ze ook onze akkers bezoeken. Hans neemt woensdag, donderdag en vrijdag waar. Ik ben er dinsdag nog. Als ik jullie dinsdag niet zie: Tot volgende week!

Spelletjes Vorige week woensdag regende het zowaar en hebben we in de middag genoeg spelletjes gedaan in de yurt. Ook heel leuk. Zo leer je elkaar weer eens op een andere manier kennen.

Deze week te oogsten Groenten Laatste gedroogde tuinbonen (kraam)) Prei (13) Rode bieten (13) Chioggiabieten (13) Rode kool (19) Courgette (geel en groen) (1) Stengelui (13) Nieuw Zeelandse spinazie (20) Eikenbladsla (bed 3) Laatste Veldkomkommertjes (bed 1) Knolvenkel (bed 3) Knoflook (kraam), wortels (zomerwortels en kleurenwortels), stokbonen Blauhildes en Neckarkonigin, Vijfkleuren snijbiet (bed 3), Bindsla (bed 3), Andijvie (bed 3),Groenselder (bed 20)Rode uien (kraam)Gele uien (kraam)Tomaten Sweeties en Ossenhart (tunnel 2), San Marzano (tunnel 1) stamslabonen (bed 6) snijsla (bed 20), eerste aardappelen Sarpiras (kraam)  Koude Kruiden Maggikruid Bieslook Bladvenkel Verschillende soorten munt Citroenmelisse Mediterane kruidenGewone tijm Citroen tijm Rozemarijn Bonenkruid, Citroenverbena, Groene Basilicum, Rode Basilicum, Thaise basilicum, Franse dragon. Bloemen Groot trilgras Goudsbloemen Ijzerhard/ verbena Strobloemen Zinnias Crocosmias Verbena Hastatas Adderwortel Wilde leeuwenbekjes Dahlias, Zonnehoeden (Echineacea), Giant Swiss strobloemen, zonnebloemen (bed 10). Eetbare bloemen Komkommerkruidbloem Oostindische kers(bed 20)