Oogstbericht 22

Werkweer Het is nu heerlijk werk weer. Even niets te klagen over te droog, te nat, te veel zon, te weinig zon. Neen, gewoon lekker weer om te werken. Inmiddels hebben we onze teams verdeeld in een plantteam en een onkruidteam want met dit weer groeit alles, en ook het onkruid als kool. Dus afgelopen week hebben we vrachten vol met onkruid afgevoerd en ook de nieuwe rode kroten, eikenblad sla, stengeluien, de ijsbergsla, de knolvenkel, de Ossenhart tomaten en de futsu black geplant. Het mes snijdt aan twee kanten en dat is superfijn. Vanmiddag nog even het courgetteveld, en het NieuwZeelandse spinaziebed geprepareerd,  en de groenselder geplant. Oja, en het plastiek van het zonnebloemveld afgehaald zodat we deze week kunnen gaan zaaien! 

Deze week (week 22) gaan we de rest van de tomaten, de courgettes, de komkommers, de NZ spinazie planten, en de snijbiet en mais zaaien. Genoeg te doen. Want in de bloementuin moeten ook meters gemaakt worden. Van mijn volkstuinmaat Aad krijg ik nog een bubs dahlias kado, dus daar moeten we ook plek voor gaan vinden.

Nieuw te oogsten Geen nieuwe groenten te oogsten deze week. Even doorbijten mensen, er zit veel belofte in de lucht. Hou de groene vlaggen in de gaten want voor je het weet zijn er aardbeien, peulen en ander lekkers. 

In de bloementuin staan wat fijngoed zoals ik dat noem. Delicate bloemkes zoals het groot trilgras, en Juffertje in het Groen. Dat betekent niet dat er bossen bloemen te plukken zijn maar een paar steeltjes van het Trilgras (zie foto) met wat steeltjes Juffertjes maken een groots klein gebaar.

In de koude kruidentuin kan je de eerste munt plukken. Er staat Marokkaanse munit, Zwitserse munt, bananenmunt etc. Zoek de groene vlaggen.

Potluck diner Op 9 Juni van 18.00-20.00 hebben we weer een potluck diner. Doe mee, en geef je op bij mij. Maak een gerechtje voor 2-3 personen van een groente van het land en neem dat mee. Zo krijgen we een mooie proeverij.

Voedsel Anders Conferentie Op 10 en 11 Juni vindt de Voedsel Anders Conferentie in Wageningen plaats. Een broeinest van  inspiratie en gelijkgestemden die een ander voedsel systeem nastreven. Mocht je ook naar de Conferentie willen, zie voor meer info https://www.voedselanders.nl/voedsel-anders-conferentie-2022/  Ik zal er ook zijn, en als alles meezit, ga ik met een paar anderen ook een workshop geven daar. 

Deze week te oogsten Groenten Eikenbladsla, Bindsla, Andijvie, Koolrabi Kruiden Maggikruid, Bieslook, Bladvenkel, Verschillende soorten munt Bloemen Groot trilgras, Juffertje in het groen Eetbare bloemen Bieslookbloemen