Oogstbericht 20

Deze week nieuw te oogsten

Ja! Mijn lievelingsgroente is klaar om te oogsten: de koolrabi (wit). Ze zijn nog niet allemaal even groot, maar zoek de grootste uit en trek m met wortel en al uit de grond. Zie https:// http://www.youtube.com/shorts/6RMkeNHznSo. De bladeren kan je ook eten, bv in de soep of wokken of vullen met rijst.

De irissen zijn helaas alweer uitgebloeid.

Gekkenwerk Deze weken zijn voor ons de drukste weken van het jaar. Woensdag komen er 20 kratten planten, onze pompoenen en courgettes moeten de grond in, de Nieuw Zeelandse spinazie, en ja, nog steeds de zonnebloemen……. Dus het is even aanpoten deze tijd, maar de tuin wordt steeds mooiere en voller. Gelukkig is er ook tijd voor gezelligheid. Afgelopen donderdag hadden we onze eerste oogstgenoten potluck etentje. Wat een feest was dat! We hebben heerlijk gevarieerd gegeten, in het zonnetjes omringd door zingende vogeltjes. De volgende keer staat op 9 Juni gepland. Dus geef je op!

En verder hebben we afgelopen week alweer kneiterhard gewerkt. Max heeft alle oude dahlias gepoot. Margo heeft de citroenverbenas weer in de kruidentuin gezet. En wij hebben 20 bedden geprepareerd, soms met de frees en soms met de hand. Ik frees liever niet maar in deze tijden van tijdsdruk scheelt het heel veel werk. Wat we met de hand in een dag doen, kan de frees in 1 uur. En we hebben wat regen gehad. Heel summier maar toch. Het betekent wel dat we vorige week regelmatig hebben beregend want de aardappelen en de tuinbonen ontspruiten soms niet bij gebrek aan vocht. Helaas krijgen we het onkruid met het beregenen kado.

En niet vergeten: Aanstaande zaterdag 21 mei doen we mee met de Rotterdam-De Boer-op-Dagen/ dag van de biodiversiteit. We hebben van 11-16 uur plantjesmarkt, en om 11.30, 12.30 en 13.30 rondleidingen en om 16 uur onze oogstgenoten bijeenkomst om het seizoen te openen. Ik heb pas tien aanmeldingen, dat kan niet waar zijn. Een gratis borrel mensen! Gezellig, leuk, doen, aanmelden!

En overdag kunnen jullie natuurlijk bij andere boeren gaan kijken die meedoen met de RDBO-dagen. Zie https:// http://www.rotterdamdeboerop.site/dagen/

Deze week te oogsten Groenten Eikenbladsla Bindsla Andijvie Koolrabi Kruiden Maggikruid Bieslook Bladvenkel Eetbare bloemen Bieslookbloemen