oogstbericht 17

Dit keer is het oogstbericht door Hans geschreven in het kader van zijn opleiding. Vrijdag gaat ie examen doen op de akker!

Afgelopen week hebben we nieuw plantgoed gehaald bij Jongerius. De broccoli en spitskool waren al zo groot, dat we die al hebben geplant. In het zomerkolenvak (vak 18) hebben we ook wat meiraapjes gezaaid voor de fijnproevers.
In het peulenvak (vak 8) zijn de laatste peultjes gezaaid. De jonge plantjes hebben het moeilijk door de droogte.
Mark en Leen hebben een extra regenwatertank geïnstalleerd, goed voor 1000 liter hemelwater.

Deze week zullen we de nieuwe slaplantjes en de rode koolplantjes planten en we zaaien de laatste tuinbonen. We gaan ook nog zonnebloemen (vak 10) en de zomerwortels (vak 12) zaaien, en de laatste aardappelen poten.
We hopen wel op een beetje regen, want na 3 weken prachtig zonnig lenteweer is de grond kurkdroog en zijn de regenwatertanks inmiddels leeg. Deze week gaan we ook bed-nummerplaatjes, gemaakt door vrijwilliger Inge, plaatsen bij de teeltvakken.

Deze week te oogsten: in de eerste tunnelkas staat nog winterpostelein (pak een bosje en snijdt dat 2 cm. boven de grond af), en de allerallerlaatste  spinazie (pluk per blad en oogst van meerdere planten). In tunnelkas 2 staat nog rucola en mosterdblad. Het is nu echt een aflopende zaak in de tunnels.
Op de akker zie je het klimaatdoek hier en daar al opbollen, omhoog geduwd door de groeiende plantjes. Nog even één weekje warm en zonnig lenteweer en dan komt er ook weer iets anders op het menu.

Belangrijke data:  

12 mei Potluckdiner om 18 u. – geef je op via stadsboerinrotterdam@xs4all.nl.
21 mei Plantjesmarkt 12 u. – 16 u. met rondleidingen voor geinteresseerden om 11.30, 12.30 en 13.30 in het kader van de dag van de biodiversiteit en Rotterdam-de-boer-op-dagen (zie https://www.rotterdamdeboerop.site/event/rondleiding-bij-de-csa-tuinderij-de-stadsboerin/ )en een oogstgenoten-borrel om 16.00 uur