oogstbericht 16

Afgelopen week hebben we echt ontzettend veel gedaan. Als een gesmeerde motor hebben we 2 bedden met Agria en 2 bedden met Annabelle aardappelen gepoot, een derde bed met tuinbonen gelegd, chioggia bieten gezaaid (die mooie rood-witte), twee wortelbedden geprepareerd, een kolenveld geprepareerd, 67 gele en 71 groene courgettes voorgezaaid, 138 Nieuwzeelandse spinazie, 23 potjes Shiso (Japanse notenkruid), 20 potjes extra groene basilicum, 17 potjes zinnias en 15 potjes dropplanten voorgezaaid. En de leeuwenbekjes -zo mooi opgekweekt door Margo- zijn in de bloementuin geplant. En Mark heeft een stukje gras gemaaid. Helaas liet de grasmachine het vrij snel afweten. Naar de reparateur dan maar.

De vorige week gezaaide basilicum en pompoenen steken inmiddels hun kopjes boven de grond. En buiten staan de kapucijners, erwten en peulen al bijna 5 cm hoog.

Deze week moeten we wederom stevig aan de bak want er komen weer 7 kisten met groenteplantjes aan, waaronder broccoli, rode kool, spitskool, koolrabi, bleekselderij en verschillende slasoorten. En voordat die de grond in kunnen, zijn we wel weer een paar dagen verder. Het zonnenbloemveld wordt zo langzamerhand een wat ondergeschoven kindje. Maar ik zal er voor waken dat we dit jaar wederom een zonnenbloemveld krijgen. 

Alweer een Save the Date: Dit keer een Save the Date voor onze potluck diner op 12 Mei. Op donderdagavond 12 mei om 18.00 uur hebben we voor iedere oogstgenoot die dat wil een potluck diner. Je maakt iets lekkers van de oogst, neemt het gerecht en het recept mee en gezamenlijk eten we al dat lekkers gezamenlijk op. Het eten gaat om niet, en drankjes kunnen we uit het theehuis betrekken. En de afwas kunnen we daar ook doen. Dus geen gesleep met bestek, borden en glazen en verder lekker low-profile. Als je wilt meedoen, geef je op via stadsboerinrotterdam@xs4all.nl

Deze week te oogsten: De laatste rondes denk ik ongeveer:  Spinazie (winterreuzen/ plukken per blad en de oogstverspreiden over verschillende planten), winterpostelein (handje pakken en afsnijden 2 cm boven de grond), rucola (per blad of per steel), mosterdblad (per blad/ verspreiden over meerdere planten), en raapstelen (handje pakken en afsnijden 2 cm boven de grond). Tip: ook de bloemen van de doorgeschoten bladgewassen zijn heerlijk, bijvoorbeeld op de salade.