Oogstbericht 12

Afgelopen week hebben we weer wat nieuwe bedden geprepareerd voor de bladgewassen, kolen, peulen en wortelgewassen, de bloementuin en de kruiden raken haar onkruid langzaam kwijt,  en zijn we heftig aan het zaaien geslagen. De eerste tuinbonen zitten erin! En in de kas hebben we 96 Coeur de Boeuf, 96 Sweeties en 96 San Marzano tomaten gezaaid, en een scale aan bloemen zoals zaai dahlias (eenjarig), lathyrussen, ridderspoor, judaspenningen (paars en wit), strobloemen, zinnias, groot trilgras, pluisgras, pluimgras. En thuis zijn de Jalapenos en Habanero pepers en de aubergines verspeend (in een eigen potje gezet), en zonnehoeden en acanthussen. Dus er ontspruit van alles.  

Ook aan de oogstgenoten-kant ontspruit er van alles. Afgelopen zaterdag waren er rondleidingen en er was veel enthousiasme om oogstgenoot te worden. Heerlijk hoor, zulke enthousiaste mensen. Zo ga ik de tuin ook weer wat anders bekijken. Er staat nog niets en toch vinden mensen het nu al een fijne plek. Gekkigheid:-).

Maar er kunnen nog steeds oogstgenoten bij, dus ‘spread the word’.

Deze week nieuw te oogsten De paarse raapsteel mag nu ook geoogst worden. In de tunnel groeit alles als een malle en hier en daar schieten de raapstelen, de rucola en de veldsla al bijna in de bloem. Op zich niet zo erg want de bloempkes zijn ook zeer smakelijk (doe ze eens door een salade) maar het kondigt wel het eind van de cyclus van de plant aan. De paarse raapsteel oogst je net als de groene raapsteel. Alleen is tie wat dunner gezaaid, dus kan je ze makkelijker per blad oogsten. 

Deze week komen de planten. Waarschijnlijk woensdag of donderdag. Dus we gaan nog wat meer bedden prepareren en natuurlijk planten. 

Deze week te oogsten Winterpostelein, veldsla, spinazie (winterreuzen), groene raapstelen, paarse raapstelen, rucola in de tunnels.