Oogstbericht 08

Storm Zowel woensdag als vrijdag zijn we met name bezig geweest met het verzwaren van de tunnels en het landbouwplastiek. Kruiwagens vol met zware stenen hebben we naar de bedden gesleept. Mijn bovenarmen passen nauwelijks nog in mijn kantoorbloesjes en jasjes. Echt veel geholpen heeft het niet. Het goede nieuws is dat de tunnels en de kas nog staan. Het slechte nieuws is dat het landbouwplastiek overal en nergens ligt en dat de yurt nogmaals uit haar verband gewaaid is. Eerlijk gezegd ben ik zelf nog niet gaan kijken. Ik had thuis nogal last van stormschade. Mijn houten balkonhek van 6 meter breed vloog de lucht door en kwam bij de buren op het balkon terecht en de schutting van mijn dakterras lag op 45 graden. Dus daar ben ik dit weekend vooral mee bezig geweest. En van naar de tuin gaan kwam helaas niets. Gelukkig stuurde Debby wat fotos door. Ik vind het altijd weer bijzonder om te zien dat de planten die nog op de akker staan nergens last van hebben.

Trouwens, als jullie nog een goede aannemer weten die hout-en zinkwerk doet, ik hou me van harte aanbevolen. Het is gekkenwerk om iemand te vinden die tijd en zin heeft. De hele ochtend aan de telefoon gehangen. Maar goed, de stormen zijn voorbij dus de lente kan beginnen.

Inmiddels zijn niet alleen de planten voor week 12 besteld maar ook alweer die voor week 16! Dus met het hoofd zit ik al in week 16, en dat is half april. Deze week komt ook het zaadgoed binnen en de pootaardappelen. En de laatste correcties aan het teeltplan zijn gemaakt. Dus we zijn er bijna klaar voor. Alleen het land moet droger worden. Het is zeik en zeiknat. En dat betekent dat we nauwelijks op de akker kunnen lopen. Ik hoop van harte dat er de komende weken even geen regen valt.

Openingstijden Let op! Wij zijn er dan wel weer op woensdagen en vrijdagen, zodat op die dagen de tuin weer open is van 09.00-17.00 uur. Maar het theehuis blijft dicht tot 1 Maart. Ze zijn bezig met het opknappen van het theehuis. Dat betekent dat we voorlopig nog even gesloten zijn op zondagen, en op zaterdagen alleen open zijn tussen 10.00-13.00 uur.

Deze week te oogsten Aardpeer, wat winterwortels, en als je goed zoekt nog wat spruiten.