oogstbericht 06

De magere maanden zijn begonnen. Op het veld, groeit er -naast heel veel modder- nagenoeg niets meer. De boerenkool, palmkool kan je wel ‘op’ noemen, en ook de prei wordt steeds schaarser. En de bladgroenten in de tunnels zijn nog lang niet groot genoeg om geoogst te worden. Dus het wordt even hongerlijden. Dat is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Op zich niet zo heel slecht zo vroeg in het voorjaar. Raken we misschien de winterkilos kwijt ;-)). 

Afgelopen week zijn we officieel begonnen op woensdagen en vrijdagen. In de tussentijd maken we het teeltplan rond, baggeren we wat sloten uit, zijn we begonnen met het inrichten van de kas, hebben we nog wat bedden afgedekt met landbouwplastiek, en ben ik ook bezig met het samenstellen van het Stadsboerin Team 2022. Dat ziet er al goed uit. Als alles doorgaat is het team zo goed als compleet. Als het zover is, zijn jullie de eersten die het horen.

Ook ben ik bezig met het inventariseren van oogstgenoten: wie gaat door, wie houdt op etc. Gelukkig blijven de meesten van jullie en dat vind ik superfijn. Dat betekent ook dat we plek hebben voor nog ongeveer 30 nieuwe oogstgenoten. Dus mocht je iemand weten die graag meedoet, laat hem/haar vooral een mail sturen voor de aanmelding. Als jullie blijven krijgen jullie ergens begin maart een contractje plus factuur. Het nieuwe seizoen begint op 1 april en dat betekent dat alle huidige oogstgenoten tot die tijd kunnen blijven oogsten, als er tenminste iets is. Eind februari verwacht ik de winterpostelein.

Afgelopen week is ook de compost van van Iersel gebracht. Helaas hebben zij alleen een achterkiep zodat de helft van de compost over de weg werd uitgestrooid en wij als een malle de weg weer vrij moesten scheppen. Meteen een goede work out gehad. Zie ook de fotos.

Openingstijden Let op! Wij zijn er dan wel weer op woensdagen en vrijdagen, zodat op die dagen de tuin weer open is van 09.00-17.00 uur. Maar het theehuis blijft nog even dicht. Ze zijn bezig met het opknappen van het theehuis. Dat betekent dat we voorlopig nog even gesloten zijn op zondagen, en op zaterdagen alleen open zijn tussen 10.00-13.00 uur.

Deze week te oogsten Aardpeer. En de rest, tja het wordt nu echt magertjes. De magere maanden zijn begonnen. Wat winterprei, wat winterwortels, en als je goed zoekt nog wat spruiten.