Oogstbericht 03

Winterrust Het is heerlijk om een tijdje niets te doen! Ik kan het iedereen aanbevelen. Niets doen betekent uiteindelijk niet dat ik niets doe. Ik doe juist best veel maar alles op een rustig tempo en ik doe alleen die dingen waar ik zin in heb. Zo ben ik lekker aan het studeren, mediteren, online cursus volgen, opruimen, herordenen, lekker eten, en af en toe naar de Tuinderij, op bezoek bij andere tuinen. Zo  krijg ik weer inspiratie en waaien er allemaal goede acties mijn kant op. Zo ga ik volgende week vrijdag volwassen shiitake stammetjes ophalen zodat er deze zomer shiitakes zijn, en ik ga de zachtfruit gaard van Natuurtalent beheren zodat jullie deze zomer zwarte bessen, frambozen en kruisbessen kunnen plukken.  Op dit moment ben ik de bessenstruiken aan het snoeien. Heerlijk werk zo in het zonnetje vandaag. En ik heb nieuwe aardbeiplanten besteld zodat we deze zomer ook weer volop van dit fruit kunnen snoepen. En volgende week ga ik de eerste planten bestellen zodat deze in week 12 geleverd kunnen worden. Oh, en natuurlijk niet vergeten om het teeltplan te maken. Het belooft weer een druk en heerlijk seizoen te worden.Vanmiddag kwam de volle maan ook prachtig over de Tuinderij op. Jammer dat je met een telefoon dat prachtige beeld niet beter vast kan leggen.  

Deze week te oogstenAardpeer, boerenkool, palmkool, nog wat savooiekooltjes, de laatste rammenas, de laatste rode koolrabi, winterprei, knolselderij, winterpeen en nog wat heldhaftige rucola en roodlof (de laatste onooglijke kropjes onder het klimaatdoek maar als je de vieze bladeren wegschraapt, komt er rood-lekkers tevoorschijn). 


Let op! Vanwege Corona maatregelen is het theehuis dicht tot 1 Februari 2022. Dat betekent voor ons dat de Tuinderij op zondag 23 en 30 Januari gesloten is. Op zaterdagen in Januari  is de Tuinderij open tussen 10.00-13.00 uur. En van dinsdag tot en met vrijdag tussen 09.00-15.00 uur. Ik hoop dat er voor jullie een geschikt tijdstip tussen zit.