Oogstbericht 02, 22

Lente Heel heel langzaam komen de activiteiten weer wat op gang. Ik ben aan het studeren, volg webinars van de Bio-kennisweek, heb vanochtend weer nieuwe precisie compost besteld, ben de propagator aan het opstellen (voor het ontkiemen van bijvoorbeeld pepers en aubergines, die houden van hele warme voetjes), en ben vanmiddag wat gaan rommelen op de akker tussen de rabarber. Als je heel goed oplet zie je dat de dagen alweer iets gaan lengen, de vogeltjes zingen alweer anders, en ergens hangt er -ondanks de kou- iets van lente in de lucht. Nog niet geheel overtuigend maar toch zeker aanwezig. En jahoor, de eerste groentjes komen alweer op, zoals de rabarber, en de knoflook (zie de fotos). En ook in de tunnel komt steeds meer leven.


Het potluck diner van 20 januari hebben we verschoven naar April. Dit in verband met Covid, het theehuis dat nog dicht is, de kou, de nattigheid en het gebrek aan een breed assortiment van groenten. Zodra er een nieuwe datum is, horen jullie m. 

Deze week te oogstenAardpeer, boerenkool, palmkool, nog wat savooiekooltjes, de laatste rammenas, de laatste rode koolrabi, winterprei, knolselderij, winterpeen en nog wat heldhaftige rucola en roodlof (de laatste onooglijke kropjes onder het klimaatdoek maar als je de vieze bladeren wegschraapt, komt er rood-lekkers tevoorschijn). 


Let op! Vanwege Corona maatregelen is het theehuis dicht tot zeker 19 Januari 2022. Dat betekent voor ons dat de Tuinderij op zondag 9 en 16 Januari gesloten is. Op zaterdag 8 en 15 Januari is de Tuinderij open tussen 10.00-13.00 uur. En van dinsdag tot en met vrijdag tussen 09.00-15.00 uur. Ik hoop dat er voor jullie een geschikt tijdstip tussen zit.