Oogstbericht 33

Nieuw te oogsten De stamslabonen, de stokbonen, en de Groene (bleek)selderij (dus niet zo bleek) kunnen geoogst. Zowel de stamslabonen als de stokbonen knip je heel voorzichtig af met een knippertje. Vooral de stamslabonen zijn nogal gevoelig: Als je er naar wijst vallen ze al om. Voorzichtigheid is dus geboden. Bekijk de oogstinstructies op ons youtube kanaal :-). https:// http://www.youtube.com/channel/UCiBK0RYOrGjv0gcshyVazkw/videos

In de bloementuin ontwaken ook steeds meer bloemen: de Dahlias, de Zinnias, en de Tabaksbloemen. Ik zet geen groene vlaggetjes meer bij de bloemen maar je kan overal plukken, met mate dan wel, want het is verdorie een echt mager bloemenjaar. Op de akker staan ook zonnebloemen en Afrikaantjes. Voor de Dahlias, Zinnias en Zonnebloemen: Zorg ervoor dat je geen knoppen mee snijdt want die komen zelden uit op de vaas en dat is zonde.

En de meeste kruiden kunnen geoogst, behalve de salie want die doet t op een of andere manier niet goed. De verschillende basilicum heb ik in de tunnel terug gesneden in de hoop dat ze nieuwe aanwas maken. En waarom oogsten jullie zo weinig van de Chioggiabiet? Niet koken maar of in de oven garen of rauw snijden (dun), zo behoud ie haar smaak en kleur. Prachtig in salades.

Terug van vakantie Het was heerlijk! Ik heb genoten en ben ook blij dat ik weer terugben. Punt. Team Hans heeft uitstekend waargenomen. Wat een superteam!

Afgelopen weken heeft team Hans ontzettend gezaaid: Rammenas, Aziatische mesclun, rucola, wortels (winter en zomer), en de prei, bindsla, ijsbergsla, andijvie, en roodlof geplant. De komende week gaan we het onkruid weer te lijf :-).

Deze week te oogsten: Eikenbladsla, courgettes geel en groen, knoflook (rood en wit), stengelui, laatste rode kroot, andijvie, snijbiet, knolvenkel, krulsla, chioggiabiet, nieuwzeelandse spinazie, komkommers, stokbonen (Blauhildes en Mechelse Tros), stamslabonen, groene bleekselderij. Kruiden: Maggikruid, bieslook, venkel, munt, citroenmelisse, bonenkruid, groene, rode en Thaise basilicum, gewone thijm, citroen thijm, citroenverbena, peterselie, franse dragon, marjoraan, rozemarijn. Bloemen: Goudsbloemen, grashalmen, Verbena (ijzerhard), dropplant, crocosmea, leeuwenbekjes, Echinacea (paarse zonnehoed), Dahlias, tabaksbloem, zinnias, Echinops, Adderwortel .