Oogstbericht 31 en 32

Vakantie Dit keer een oogstbericht op zaterdag en meteen voor 2 weken. Ja, het is ongelofelijk maar ik knijp er 2 weken tussenuit, midden in het seizoen. Een primeur en ik heb er heel veel zin in. Hans (stagiaire) neemt waar en wordt bijgestaan door Hester (afgestudeerde stagiaire), Bas (oogstgenoot) en Mark (vrijwilliger). Ik vind het best spannend en hoop dat jullie team Hans zoveel mogelijk ondersteunen. Vrijdag 13 Augustus ben ik weer terug op de akker. Mocht je contact met Hans willen opnemen: 06 -41573700.

Nieuw te oogsten  De komende weken zal je af en toe tomaten en aubergines op de kraam treffen. De aubergines en tomaten komen langzaam tot rijping. Hans en zijn team zal regelmatig oogsten. Dit zijn geen zelf-oogst producten omdat we de planten graag heel lang willen laten produceren. Voor de Blauhildes: we hebben even een stop gezet op het oogsten van de boontjes om ze de kans te geven opnieuw te produceren. Let op de groene vlaggen. En kijk vooral nog eens de oogstinstrukties op ons youtube kanaal :-). https://www.youtube.com/channel/UCiBK0RYOrGjv0gcshyVazkw/videos 

Afgelopen week hebben we de palmkool, boerenkool, rode kroten geplant, en winterwortel gezaaid. Komende twee weken gaat de sla er in en de winterprei en zullen bijna alle bedden in gebruik zijn. 

Save the Date Op zaterdag 18 september zal onze oogstgenoten bijeenkomst plaatsvinden, geeft Hans een workshop  ‘hardlopen op blote voeten’ en hebben we ’s avonds het Oogstdiner. 

Deze week te oogsten: Eikenbladsla, courgettes geel en groen, knoflook (rood en wit), stengelui, laatste rode kroot, andijvie, snijbiet, knolvenkel, krulsla, chioggiabiet, nieuwzeelandse spinazie, komkommers, eerste stokbonen (Blauhildes). Kruiden: Maggikruid, bieslook, venkel, munt, citroenmelisse, bonenkruid, groene, rode en Thaise basilicum, gewone thijm, citroen thijm, citroenverbena, peterselie. Bloemen: Goudsbloemen, grashalmen, Verbena (ijzerhard), trommelstokjes, dropplant, crocosmea, leeuwenbekjes, Echinacea (paarse zonnehoed).