Oogstbericht 19

Tadatadatada!!! Het heeft even geduurd door kou en andere zaken maar dan hebben we ook wat. Deze week kunnen de eerste kropjes eikenbladsla geoogst worden. Ze hebben lange tijd verstopt gezeten onder het klimaatdoek om ze lekker warm te houden maar ze kunnen er onder vandaan komen. Ook de eerste andijvie kan geoogst. Oogst van de sla en andijvie vooral de wat grotere kroppen. En de maggiplanten en de bieslook zijn groot genoeg om van te oogsten, en natuurlijk alles voor directe consumptie.  Een paar stengels van bieslook en maggikruid zijn al genoeg om je soep/ salade een enorme boost te geven. Zoek de groene vlaggetjes op het land!

Hoe te oogsten: Eikenbladsla en andijvie oogst je door de krop te pakken en deze van haar steeltje af te snijden. Je kan ze ook met wortel en al meenemen zodat ze langer vers blijven maar schut dan vooral de grond er af. De maggikruid en bieslook oogst je door een paar stengels te pakken en deze 2 cm boven de grond af te snijden. Dan kan de plant gewoon weer doorgroeien. Morgen zullen we wat oogstfilmpjes op het Stadsboerin Youtube kanaal zetten https://www.youtube.com/channel/UCiBK0RYOrGjv0gcshyVazkw

Tip voor het bewaren van bladgroenten/kruiden: Leg ze na thuiskomst 15 minuten in koud water en stop ze dan in een plastic zak in de groentela. Dan blijven ze minstens een week lang krakend vers.

Tunnel De tunnel gaan we komende week ruimen omdat we plaats moeten maken voor de aubergines die we in week 20 gaan planten. Dus wil je nog wat mosterblad/spinazie, kom dan voor vrijdag nog wat halen.

Recepten uitwisselingspagina Op deze pagina kan je recepten met elkaar uitwisselen. Meld je aan op https://www.facebook.com/groups/760448774666323. Ik zie uit naar heerlijke recepten. En volg de Tuinderij op Instagram:  tuinderijdestadsboerin.

Te oogsten deze week: Winterpostelein, Mosterdblad, Rucola, Rode raapsteel, Eikenbladsla, Andijvie. Kruiden: Maggiplant, bieslook.