Oogstbericht 18

Recepten uitwisselingspagina Op initiatief van een van de oogstgenoten, heb ik een Tuinderij de Stadsboerin facebook groep aangemaakt waarop oogstgenoten hun recepten kunnen uitwisselen. Als je mee wilt doen met het uitwisselen van recepten, kan ik je uitnodigen voor deze groep als je bijvoorbeeld mijn Tuinderij de Stadsboerin ‘liked’ of een opmerking plaatst. De Tuinderij facebookpagina kan je vinden op https://www.facebook.com/StadsboerinRotterdam. Ik ben heel benieuwd! Vooral of alles gaat werken: Ik ben nog niet zo heel handig met facebook. En nu we dan toch bezig zijn: Jullie kunnen de Tuinderij ook volgen op Instagram onder tuinderijdestadsboerin.

Afgelopen week was het heel erg nat op het veld. Alles bij elkaar is er meer dan 18 mm regen gevallen. Heel fijn voor de plantjes en zaaisels. Ook voor het onkruid trouwens. Ook dat spuit de grond uit. We hebben nog wat rijen kleurwortel gezaaid, choggiabiet en de eerste bonen gelegd. De pastinaken zijn nog niet gezaaid: er zat nog teveel onkruid in de grond. Maar de komkommers zijn voorgezaaid in de kas. De knoflook is gewied en de bloementuin krijgt steeds meer vorm. En door de regen zijn de kropjes sla lekker gegroeid. Nog heel even geduld en we kunnen de eerste sla oogsten :-). 

Komende week gaan we vooral wieden, pastinaken zaaien en de pompoenvelden voorbereiden want de pompoen planten in de kas zijn de afgelopen week uit hun potjes gegroeid. 

Te oogsten: De groenten in de tunnel reiken inmiddels tot het plafond en langzaam raakt de fut uit de gewassen. Nog een week of twee en we gaan de tunnel ruimen zodat de aubergines, pepers en basilicum erin kunnen. Winterpostelein, Mosterdblad, Rucola, Rode raapsteel.