Oogstbericht 16

April doet wat ie wil Het was heerlijk weer de afgelopen week om te werken. Vroeg in de ochtend lag er regelmatig een laagje ijs op het landbouwplastiek en overdag scheen heerlijk de zon. Toch is het net wat te koud voor de meeste groenten om goed door te groeien. We hadden wat meer sla willen planten afgelopen week maar voor de zekerheid wachten we een week. In de kas daarentegen ontspruiten de zaden van de pompoenen al, en de basilicum en zelfs de Nieuw-Zeelandse spinazie. Omdat we op het land wat minder konden doen, hebben we wat andere projecten opgepakt, zoals het ophangen van de nestkastjes. Inderdaad, een beetje laat. De meeste vogeltjes zoeken in het najaar een nest maar toen waren wij nog niet zo ver. En misschien is er wel een vogel die een tweede leg wil :0). Het idee is om wat meer vogeltjes aan te trekken die ons kunnen helpen met de bestrijding van pesten en plagen zoals rupsen, wantsen, slakjes etc.

Oogstgenoten Inmiddels staat de teller op 110 oogstgenoten en zet ik m even vast op dat getal. Iedereen die zich nu aanmeldt, komt op een wachtlijst te staan. Half-eind mei kan ik zien hoe het oogsten gaat en of we voldoende hebben voor meer mensen en kunnen er misschien weer wat mensen bij.

Komende week gaan we verder met de aardappelen en planten  van de sla die voor vorige week stond geplant. En we gaan zaaien: pastinaak, meer wortelen, rucola, snijsla, kleurwortelen. En hier en daar wat bloemen. 

Onderzoek En mocht je de vragenlijst van Meike van Noortwijk nog niet hebben ingevuld, hier een vriendelijke reminder: https://uva.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_5ih7xaexmxArjH8 

Te oogsten deze week: Winterpostelein, Mosterdblad, Rucola, Rode raapsteel (tunnel 2)