Oogstbericht 15

Kennis-maken! De afgelopen weken stonden in het kader van kennis maken met nieuwe oogstgenoten. Ontzettend leuk om zoveel verschillende mensen te leren kennen en fijn dat jullie zo enthousiast zijn. Dat maakt dat wij ook weer even met andere  en blije ogen naar de tuin kijken. 

Afgelopen week Was het twee weken geleden te warm om te planten, afgelopen week was het weer te koud. De groei van de groenten stopt als t zo koud is. Tis altijd wat. Vooral dinsdag en woensdag kwam de hagel met bakken uit de lucht en zijn we met name in de kas en de tunnels gaan werken. Zo zijn ineens alle soorten pompoenen (Uchikikuri, Black Futsi en  spaghetti pompoenen) en de verschillende basilicums (groene, rode en Thaise) voorgezaaid in de kas, met nog wat bloemen als toegift: Zinnia, Echineas (rood), en Afrikaantjes voor tussen de kolen om de witte vlieg te misleiden. En we hebben de eerste tunnel leeggeruimd om nog wat andijvieplantjes te planten. De kruidentuin krijgt nieuwe kruidenplanten, de laatste tuinbonen zitten erin en de eerste aardappelen (Agria). Kortom, een volle week was het.

Komende week gaan we verder met de aardappelen en planten we een extra bed met kroppen sla. Het is de drukste tijd van het jaar, want alles moet de grond in!

Openstelling Helaas ging er iets mis dit weekend met de openstelling. Door het slechte weer was het theehuis dicht en daarmee ook het terrein. Excuus daarvoor. We gaan een oplossing zoeken voor de tijden dat het theehuis plots dicht.

Deze week te oogsten: Rode raapsteel, rucola + rucolabloemen, mosterblad, winterpostelein.