Oogstbericht 14

Seizoen 2021 is begonnen! En dat betekent dat we nieuwe oogstgenoten verwelkomen en afscheid nemen van een aantal oude oogstgenoten. Op dit moment staat de teller van de groep op 103 oogstgenoten. We zijn de nieuwe oogstgenoten aan het rondleiden op de tuin. Dus mocht je nog geen afspraak voor een rondleiding hebben, laat het ons weten dan plannen we wat in en laten we jullie zien wat waar staat. Aan dit bericht hangt een kaart van de tuin 2021 voor degenen die willen weten waar wat staat.

Afgelopen week Het plantgoed zit in de grond (bloemkool, broccoli, spitskool, koolrabi, eikenbladsla, ijsbergsla, knolvenkel, andijvie, kroten, prei, rode uien, gele uien, stengelui). De kapucijners, rijserwten, sugarsnaps, raapstelen, meiknollen, aziatische mesclun, de tomaten, de aubergines en de pepers zijn gezaaid. Eigenlijk was het te heet om te planten, vooral voor de planten zelf. En als je in de tunnel kijkt, zie je dat de raapstelen en rucola behoorlijk aan het schieten zijn door de hitte. Maar weet, de bloemen zijn verrukkelijk en vol van smaak.

En komende week zaaien we weer lekker verder met snijbiet, wortels, pompoenen, nog meer tuinbonen, bloemen, rode, groene en Thaise basilicum, Shiso, en gaan de aardappelen de grond in: Agria, Ditta en Sarpo Mira.

Aanwezigheid Vanaf komende week zijn we weer vier dagen per week aanwezig: Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 09.00-17.00 uur. Dus als je iets wilt vragen, zoek ons vooral op. Daarnaast kan je ook oogsten op zaterdag en zondag tussen 10.00-16.00 uur maar dan zijn wij er niet.

Deze week te oogsten: In de tunnel: Winterpostelein, mosterblad, rucola, rode raapsteel, spinazie.