Oogstbericht 10

Nog een paar weken en dan is het 1 April en begint het nieuwe seizoen. De meesten van jullie blijven ook in 2021 oogstgenoot. Daarnaast hebben zich 45 nieuwe oogstgenoten aangemeld dus we zijn bijna vol voor dit seizoen. Als het nieuwe seizoen begint ga ik weer ‘echte’ oogstberichten maken maar tot die tijd krijgen jullie een mail met fotos.
Afgelopen week hebben we het zomerkolenveld en het wortelveld voorbereid voor het grote plant- en zaaifestijn in week 12. En: we hebben de eerste tuinbonen gelegd. Komende week gaat het regenen dus ik heb goede hoop dat ze snel ontkiemen. De tunnels en een groot deel van de kas zijn schoongeschrobd dus we kunnen ook gaan voorkweken.Komende week gaan we verder met het prepareren van de bladgewasbedden en gaan we de kapucijners en rijserwten leggen. Zoals gezegd, in week 12 komt het plantgoed van Jongerius: sla, andijvie, krootjes, prei, uien, knolvenkel, koolrabi, broccolli etc. De spruitjes worden geruimd.
Het team is ook compleet met de komst van Marc en Noortje. We hebben nu drie stagiaires: Hester, Fleur en Hans, en vier vaste vrijwilligers: Mark, Marc, Noortje en Margo.

Deze week te oogsten: Rode kool, laatste prei, veldsla in de tunnel naast de kas en op het veld, aardpeer. Nieuw te oogsten in de tweede tunnel: Rucola, groene en rode raapstelen, mosterblad en winterpostelein. De rucola, raapstelen, en winterpostelein oogst je door een handje blad te pakken en het 2 cm boven de grond af te snijden. Het mosterblad -lekker door de salade maar ook in een stampotje- oogst je per blad zodat de plant door kan blijven groeien.