Oogstbericht 09

Afgelopen week hadden we twee groene spechten op de akker die een paringsdans uitvoerden. Het was prachtig om te zien. Ze hadden de lente in het hoofd, net als wij. Maar ondanks het prachtige weer, doen wij het nog rustig aan. En ik hoop dat de spechten dat ook doen. Tis nog te vroeg om eieren te leggen en te veel te zaaien. De temperatuur kan nog alle kanten op.Wel gaan we komende week tuinbonen leggen en als t weer meezit ook de kapucijners. Gisteren kwam het bestelde zaai-en pootgoed binnen, dus het feest kan beginnen. Het spande er wel wat om want de leverancier had ernstige vertraging en wist niet precies wanneer ie kon leveren.
Inmiddels hebben we de rode kolen allemaal geoogst en op de kraam gelegd. Neem er vooral een mee en maak er iets lekkers van, zoals rode zuurkool (ook in de zomer lekker) of een mooie salade. Mocht je een mooi recept met rode kool hebben, deel t vooral met ons.
Te oogsten: Rode kool, prei, groene en rode spruiten, veldsla in de tunnel naast de kas en op het veld, aardpeer.