Oogstbericht 52

Afgelopen week was het weer heerlijk op de Tuinderij. Zowel woensdag als vrijdag scheen er een heerlijk zonnetje. En dat is fijn werkweer. Door de verscherpte corona maatregelen zorgen we nog beter dan voorheen dat we voldoende afstand van elkaar houden. En dat is op het veld geen probleem. Ook hebben we onze koffie/thee en lunchpauzes nu apart van de teams van Natuurtalent. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik zelf de afgelopen weken alleen op vrijdagen aanwezig was. Ik heb een enorme deadline voor mn bureauwerk, met torenhoge stapels van werk. Dus ik moet even doorbijten. Gelukkig gaan Hester, Fleur en Mark gewoon door zodat het werk niet stilstaat. De bedden zijn nu bijna allemaal winterklaar.

Bodemonderzoek In 2013 kreeg Natuurtalent het beheer van Gerberis Educatieve Tuinen in handen en bij die overdacht hoorde een bodemonderzoek. Eind 2018, toen ik de Tuinderij begon, kreeg ik dit onderzoek onder ogen en zag dat er destijds geen vervuilingen waren aangetroffen. Recentelijk is er opnieuw een bodemonderzoek gedaan door Dordrecht Research. Dit onderzoek richtte zich op vervuiling door overvliegende vliegtuigen, kerosine en andere olieen. Gelukkig is er geen noemenswaardige vervuiling aangetroffen. Zelf had ik niet anders verwacht maar het is toch fijn als een onafhankelijk bureau dit bevestigt. Mocht je meer willen weten dan kan je het rapport bij mij opvragen.

Kerst en Oud/Nieuw Rest mij nog om jullie een heel fijne Kerst en een prachtig 2021 toe te wensen in goede gezondheid, verse groenten, bloemen en kruiden, en veel frisse lucht en liefde!
Zoals gezegd: Van vrijdag 25 December t/m maandag 4 Januari 2021 is de Tuinderij gesloten. En let 24 December goed op want ws gaat het hek die dag iets eerder dan 15 uur dicht.