Oogstbericht 51

Nieuw te oogsten Geen nieuwe groenten de komende tijd. Alles is nu oogstbaar wat er op het land staat, zelfs de rode spruitjes. Deze zijn wat kleiner dan de groene maar daarentegen wel zoeter.

Afgelopen week was het even flink koud op het veld. Er lag dinsdag een dikke laag ijs op de plassen, en zelfs in de tunnel is de kou doorgedrongen. De Oost-indische kers in de tunnel is grotendeels bevroren evenals de peperplanten. De pepers hebben we daarom geoogst en liggen op de kraam. Je ziet ook dat de andere gewassen zoals de snijbiet en de nieuwzeelandse spinazie te lijden hebben van de vorst en de kou. En stap voor stap worden er meer bedden winterklaar gemaakt. Gek hoor zo’n lege akker. Het is echt tijd voor de winterrust en voor binnenwerk. Zo heb ik gisteravond het biologische poot-enzaaigoed voor het nieuwe seizoen besteld bij van der Wal. En is het grove ontwerp van het teeltplan 2021 getekend. Nu de details nog. Het detailontwerp van het teeltplan wordt samen met de stagiaires gedaan, Hester en Fleur.

Nieuwe aanmeldingen Elke week krijg ik nieuwe aanmeldingen voor het seizoen 2021 dat per 1 april begint. Wil je volgend seizoen ook weer oogstgenoot worden? Laat het me vooral weten voor 1 Februari 2021. Ook als je geen oogstgenoot meer wilt worden, hoor ik graag van je. Voor mij is het belangrijk om te begrijpen waarom mensen stoppen zodat ik verbeteringen door kan voeren. En weet je andere belangstellenden? Ik heb nog plek voor ongeveer 40 nieuwe mensen. We gaan groeien van 80 monden naar 120!

Komende tijd gaan we een paar speciale projecten doen. Langs de bosrand gaan we een rij zacht fruit (frambozen en bramen) maken, en tussen de bomen bij de bloementuin komen zwarte en rode bessenstruiken. En we gaan een deel van de kruidentuin verplaatsen naar een zonniger plek.

Herhaling Kerstvakantie Goed om te weten: Van 25 December t/m 4 Januari 2021 is de Tuinderij gesloten.