Oogstbericht 50

Nieuw te oogsten Deze week kan de boerenkool geoogst worden op bed 12. De boerenkool oogst je net als de palmkool: Je plukt de onderste bladeren van een plant en laat de toppen zitten zodat de plant nog door kan groeien. Je kan ook even naar het oogstfilmpje kijken op youtube: https://youtu.be/_cGl41Dk4O0 op het Youtube kanaal van de Tuinderij 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCiBK0RYOrGjv0gcshyVazkw.De Romanescu bloemkolen kunnen ook weer geoogst. Deze laatste batch is klein en veel groter dan ze nu zijn, zullen ze niet worden.

Afgelopen week hebben we weer een bed winterklaar gemaakt en wel bed 8, het ruige veldje waar nog allerlei winterkolen van vorig jaar stonden. Die hebben we geraapt en op de kraam gelegd voor jullie. Er staat een kist vol met palmkool, boerenkool en rode en groente spruiten op stam. Ook hebben we het zomerkolenveld geruimd (bed 15), zodat er nu een kist rode kolen op de kraan staat. Neem gerust wat extra kool mee naar huis, om bijvoorbeeld rode zuurkool te maken of ander lekkers. 

Vorst Vorige week hebben we de eerste vorst meegemaakt. De Oostindische kers en de dahlias hingen meteen slap. De Nieuwzeelandse spinazie houdt zich echter kranig en staat nog fier overeind.  De dahlias hebben we uit de grond gehaald en die liggen nu te drogen in de kas. We hebben 3 kisten geplant in het voorjaar en er deze week 25 kleine en 6 grote kisten uitgehaald. Ze hebben zich mooi vermenigvuldigd. 

Citroengras In de tunnel naast de kas, staan een paar kratten met potjes citroengras. In de tunnel of in de kas zullen deze plantjes het waarschijnlijk niet overleven. Dus als je een potje citroengras mee naar huis wilt nemen, ga gerust je gang. Wel graag de tunneldeuren weer dichtdoen. 

KerstvakantieGoed om te weten: Van 25 December t/m 4 Januari 2021 is de Tuinderij gesloten.