Oogstbericht 49

Nieuw te oogsten Deze week kan de winterprei geoogst, op bed 17. De prei oogst je door de spitsvork naast de prei te zetten en deze als een hefboom te gebruiken. Je trek de staak eruit, en klopt de grond van de wortels af. Je kan ook even naar het oogstfilmpje kijken op youtube: https://youtu.be/UQkbimWhVbc  Je kan de hele prei eten, ook het groene blad!

Oogstfilmpjes Afgelopen week hebben we de eerste oogstfilmpjes geschoten. Korte instructiefilmpjes over hoe je de verschillende groenten en bloemen oogst. Het eerste filmpje was natuurlijk over het oogsten van palmkool https://youtu.be/9VbWkTHKTiE 🙂 en de tweede over het oogsten van prei. Het is ontzettend leuk om deze filmpjes te maken en ik hoop dat jullie er ook wat aan hebben. Voor de filmpjes heb ik een Youtube kanaal aangelegd zie https://www.youtube.com/channel/UCiBK0RYOrGjv0gcshyVazkw. Maar als het even meezit, kan je ze vandaag of morgen ook op mijn website vinden.

Afgelopen week hebben we een bezoek gebracht aan Moestuin de Haar in Haarzuilens. Wat een toplocatie! Het is een zelfoogstmoestuin op de oorspronkelijke moestuin van Kasteel de Haar. We gingen compostdoek ophalen en hebben tegelijkertijd even goed rondgekeken (zie foto). Het is altijd zeer informatief om bij andere tuinders rond te kijken. Ook zij hebben witte vlieg in de boerenkool. En zij zijn gewoon dicht in de wintermaanden. Dat gaan wij niet doen hoor.

En verder zijn we klaar met het omspitten van het oude bloemenbed! Het was toch al met al 6 dagen werk. Nu nog compost erop en afdekken en ook dit bed is weer winter klaar.

Komende week gaan we echt bedden 8 en 15 leeghalen en als het meezit krijgen we de dahlias ook nog uit de grond :-).