Oogstbericht 44

Nieuw te oogsten Er is niets nieuws op het land. Maar we zijn wel begonnen met het oogsten van de eerste Romanescu bloemkooltjes. Als er bloemkolen groot genoeg zijn zullen we ze de komende tijd op de kraam leggen. 

Op De eikenbladsla is bijna op en door de laatste wind hebben de pronkbonen het loodje gelegd. En de Thaise basilicum vind het inmiddels te koud in de tunnel.

Afgelopen week was ik op vakantie in Limburg en logeerde ik onder andere op het terrein van de Stichting Vergeten Groenten in Beesel (zie foto). We hebben heerlijk in het bos gewandeld, tamme kastanjes geraapt, lekker gegeten en veel geslapen. En nu er weer fris tegenaan.

Komende week gaan we verder met het verder winterklaar maken van de akker. Compost rijden en afdekken. 

Openingstijden in de herhaling De komende vier weken is het theehuis gesloten door de verscherpte Corona maatregelen. Dit betekent voor ons dat we wat minder vaak geopend zijn. De openingstijden voor zolang de verscherpte maatregelen als volgt: Maandagen gesloten, Dinsdagen 09.00-15.00 uur, Woensdagen 09.00-17.00, Donderdagen 09.00-15.00, Vrijdagen 09.00-17.00, Zaterdagen 10.00-12.30 en Zondagen 10.00-13.00. Het hek zal meestal dicht zitten maar niet op slot. Je kan m zo open schuiven. Zorg wel dat je voor sluitingstijd de poort uit bent en niet ingesloten raakt.