Oogstbericht 38

Nieuw te oogsten De wortels zijn groot genoeg om te oogsten, zowel de gekleurde wortels als de zomerwortels (Amsterdamse bak). Ze staan op de oude akker, rechts van het middenpad. Oogst, maar denk ook aan je mede oogstgenoten. Wortels zijn de lievelingen van veel oogstgenoten, blijkt. De knolvenkel is ook vrijgegeven om te oogsten, Ze zijn namelijk aan het doorschieten -ws door de hitte van een paar weken geleden- en beter dan dit worden ze niet, helaas. In de tunnel staat citroengras. Nog niet zo dik als bedoeld maar er kan voorzichtig geoogst worden (paar stengels per plant). Het ruikt verrukkelijk! Je oogst citroengras door de stengel 1 cm boven de grond af te snijden. De Agria aardappelen zijn geoogst. Enorme knoerten zijn het. Ze liggen op de kraam. Het experiment met de aubergines gaat goed. Elke week halen we er een paar van de plant en leggen ze op de kraam. Helaas nog niet genoeg voor iedereen maar we weten voor volgend seizoen dat aubergines het goed doen in de tunnel!

Feedback Als je vorige week niet bij de oogstgenoten bijeenkomst was, wil ik je vragen vier vragen te beantwoorden en via mail aan mij te sturen: 1. Wat is de belangrijkste reden dat je oogstgenoot bent geworden? 2. Waar word je blij van/ waar ben je tevreden over? 3. Wat kan anders/beter? 4. Wat zijn je wensen voor seizoen 2021?

Vol Dit seizoen zitten we vol (80 monden)! Als er nu nieuwe aanmeldingen zijn, komen ze op de lijst voor volgend seizoen. Weet je nog mensen die volgend jaar mee willen doen? Leidt ze een keer rond op de tuin en laat ze mij een mail sturen. Volgend jaar gaan kunnen we groeien tot 120 monden.

Nu te oogsten Gewone mesclun, rucola, Chioggia biet, rode kool, nieuw zeelandse spinazie, koolrabi, groene snijbiet (Erbette), meiknollen, gekleurde snijbiet, piepkleine sjalotten (kraam), gele uien (kramen), tomaten (ossenhart, gardeners’ delight, sweeties/ kraam)), rode biet, spaghetti pompoen, Black Futsi pompoen, aardappelen (Annabelle & Agria), suikermais, pronkbonen, knolselderij, knolvenkel, zomerwortels, gekleurde wortels . Kruiden: Citroenmelisse, bieslook, lavas/maggikruid, citroenthijm, munt (divers), salie, basilicum rood en groen, en thaise basilicum, citroengras. Eetbare bloemen: Oostindische kers, komkommerkruid, goudsbloem, rucolabloem, dahlias. Bloemen: Verbena, verbena hastata, cosmea, leeuwenbek, wortelbloemen, zonnebloemen, tabaksbloem, dahlias, goudsbloem, kaardebol, crocosmea, adderwortel etc. Voor de bloemtuin geldt: Pluk met mate wat je wilt maar laat de laatste bloemen staan (voor zaad en andere doelen).