Oogstbericht 35

Herfst Na de extreme warmte, rook ik vandaag de herfst. Een vleugje maar, maar ik rook t echt. Ook de gewassen beginnen zich wat terug te trekken: de courgette planten worden sleets, en ook het loof van de pompoenen lost langzaam op. Daarmee trekt ook de overvloed zich langzaam terug. Jullie hebben uitstekend je best gedaan! De overvloed aan rode kool en courgettes is opgelost. Dus kunnen we weer terug naar het gewone ‘oogsten voor directe consumptie’. 

Nieuw te oogsten De rode krootjes (de halve rij t dichts bij de tunnel) zijn groot en kunnen geoogst. Deze week zullen misschien ook de eerste pompoenen en aardappelen op de kraam verschijnen. En blijf letten op de vlaggen. Als er geen vlag staat bij het naambordje, kan t nog niet geoogst worden (om verschillende redenen). 

Op De lijst met groenten is deze week wat gekrompen: De wortels (zomer en kleuren) zijn op, de prei, de eikenbladsla, en de andijvie bijna, de ijsbergsla, de veldkomkommers, augurken. 

Oogstfestival en oogstdiner Alweer een reprise. Drie keer is scheepsrecht.Uiteindelijk gaat het oogstdiner op zaterdag 5 september plaats vinden! Ik zal mijn leven beteren en minder verwarring zaaien :-).   Oogstgenoten betalen €19,95 voor het diner (excl drankjes) en andere gasten €24,95. Er kunnen slechts 50 mensen mee-eten helaas.Dus geef je snel op bij Bella reserveren@talentfabriek010.nl en meld vooral dat je oogstgenoot bent. Wordt vervolgd 🙂

Nu te oogsten Gewone mesclun, rucola, laatste stengelui aka bosui, Chioggia biet, rode kool, Aziatische mesclun, courgette geel en groen, laatste krulsla, laatste andijvie, nieuw zeelandse spinazie, koolrabi, groene snijbiet (Erbette), meiknollen, sperzieboontjes (stamslabonen), gekleurde snijbiet, uien (piepkleine sjalotten), spekbonen paars (Blauhilde) en geel (Neckar Gold), tomaten (ossenhart, gardeners’ delight, sweeties), rode biet . Kruiden: Citroenmelisse, bieslook, lavas/maggikruid, citroenthijm, munt (divers), salie, basilicum rood en groen, en thaise basilicum. Eetbare bloemen: Oostindische kers, komkommerkruid, goudsbloem, rucolabloem, dahlias. Bloemen: Verbena, verbena hastata, cosmea, leeuwenbek, wortelbloemen, zonnebloemen, tabaksbloem, dahlias, goudsbloem, kaardebol, crocosmea, adderwortel.