Oogstbericht 26

Bijzonder Gister verscheen het artikel over mij en Tuinderij de Stadsboerin in de NRC. Een mooi en groot artikel in de rubriek Spitsuur, met een prachtige foto. Uit alle hoeken en gaten en sociale media komen de reacties. Ontzettend leuk. Het voelt bijna alsof ik jarig ben. Van oude bekenden tot nieuwe oogstgenoten. Wel 10 mensen hebben zich aangemeld! Daar moet ik even van bijkomen. Voor als je het artikel gemist mocht hebben, zie https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/19/al-het-onkruid-grijpt-me-soms-wel-bij-de-keel-a4003422 

Serieus Vanmiddag was ik op het veld en zag ik dat er spitskool en bloemkolen geoogst waren. Er stond geen groen vlaggetje bij. Daar word ik dan weer niet blij van. Ik heb geen idee wie deze groente geoogst hebben. Jullie weten volgens mij allemaal dat alleen groente met een groen vlaggetje geoogst kan worden. Mocht het zo zijn dat jij toevallig de groenten hebt meegenomen, laat t me vooral even weten. Dan weet ik iig dat het geen wildplukkers waren.

Nieuw te oogsten deze week Deze week kan de stengelui en de kapucijners geoogst worden. De stengelui staat tussen de rode ui en de prei in. Beetje dom van me want ze lijken op elkaar. Dus even goed opletten. De stengelui oogst je met wortel en al/ of je kan m ook net boven de grond afsnijden. De kapucijners graag voorzichtig oogsten net als de rijserwt. Voor alle helderheid: kapucijners oogst je voor de erwten die erin zitten ūüôā Oja en op de oude akker staan mooie groentebloemen van doorgeschoten wortel, kool etc. Daar kan je prachtige boeketten van maken (zie foto).

Op De Aziatische mesclun gaan we er deze week uithalen. De knolvenkel is nu echt op. Van de sugarsnaps zijn er heel weinig, dus pluk bescheiden. En de allerlaatste koolrabi’s liggen nog op het veld. 

Nu te oogsten Gewone mesclun, laatste koolrabi paars/wit, rucola, tuinbonen, broccoli, rode kroten, eerste sugarsnaps, eerste rijserwten, kapucijners, stengelui aka bosui.  Kleinfruit: Aardbeien.  Kruiden: Citroenmelisse, bieslook, lavas/maggikruid, citroenthijm, munt (divers), salie. Eetbare bloemen: Oostindische kers, komkommerkruid (tunnel). Bloemen: Pruiklook, Trommelstokjes, groentebloemen.