Oogstbericht 21

Een heel nieuw veld! Soms lijkt de akker één groot ontdekkingsgebied. Weet je nog dat er links van de weg -bijna tegen de houtwerkplaats aan- op de ‘oude’ akker een groot stuk plastiek lag? Al 14 maanden lang?Voor we het toedekten was het een woestenij aan kweekgras. En nu: een prachtig onkruidvrij, kruimelig veld waar we meteen zonnenbloemen in konden zaaien. Wat een feest.

Afgelopen week hebben we -naast het zonnen bloemveld- de tomatentunnel geprepareerd en zowaar de eerste tomaten (ossenhart-vleestomaten) geplant. Heeft Mark het oude bed aan de wegkant geheel geschoffeld zodat de oude akker er ook weer patent uit gaat zien. En hebben we de eerste bedden van de bloementuin bij de Yurt beplant. O ja, en het courgettebed is klaar om beplant te worden en er is een nieuw bed bij de koolgewassen ingezaaid met suikermais, late Meiknollen en Aziatische mesclun.

Aankomende week worden de courgettes en de rest van de tomaten geplant, en gaan we het pompoenveld klaar maken want ook de pompoenen groeien de kas uit. En de winterkolen, winterwortels en zomerslavelden prepareren want over twee weken komen er nieuwe planten.

Nieuw te oogsten deze week Geen nieuwe groenten deze week. Maar ga je vooral vast verheugen op de koolrabies die er aan gaan komen.

Nu te oogsten Eikenbladsla, krulsla, Aziatische mesclun, ijsbergsla, andijvie; Kruiden: Citroenmelisse, bieslook, lavas/maggikruid, citroenthijm, munt (divers) en koriander (op het kolenveld). Eetbare bloemen: Oostindische kers (tunnel).