Oogstbericht 20

Groen, groen, groen! Eerlijk is eerlijk. Het is nu de drukste tijd van het jaar maar ook de mooiste. Elke week ontvouwt de tuin zich verder en wordt het meer en meer een tuin. Vooral nu ook de bonenstaken staan. Ik ben heel tevreden met de groei en bloei!

Afgelopen week hebben we vooral geschoffeld en gewied en zijn de kapucijners, kolen, en sla weer goed te zien. We hebben de bonenstokken proberen te zetten en dat was een behoorlijk karwei omdat de grond kei-en keihard is. Maar de spekbonen en de stamslabonen zitten in de grond. En de roodlof is geplant. Daarnaast staan er nu drie mooie compostbakken achter de tunnels! Afgelopen zaterdag hebben we vaste planten gekocht bij de Hessenhof (Ede) voor snijbloemen. Een aanrader trouwens, de Hessenhof!

Aankomende week gaan we verder met onkruidbeheer, gaan we de vaste planten in het bloemenveld zetten, de dahlias planten, en de tunnels klaarmaken voor de tomaten, paprikas en aubergines. En het veld voor de pompoenen en courgettes klaarmaken. Daarnaast gaan we als we tijd hebben, ook het zonnenbloemveld aanleggen. Stel je voor: het is mid-juli en je loopt het terrein op en ziet een veld vol zonnenbloemen. Alsof je in Frankrijk bent, toch? En je mag ze nog plukken ook :-).

Nieuw te oogsten deze week Deze week kan de ijsbergsla en de andijvie geoogst worden.

Nu te oogsten Eikenbladsla, krulsla, Aziatische mesclun, ijsbergsla, andijvie; Kruiden: Citroenmelisse, bieslook, lavas/maggikruid, citroenthijm, munt (divers) en koriander (op het kolenveld). Eetbare bloemen: Oostindische kers (tunnel).