Oogstbericht 19

Regen! Eindelijk, daar was ie dan, de regen. De tuin is er ontzettend van opgeknapt. De groenten spuiten de grond uit. Het onkruid trouwens ook maar daar gaan we komende week iets aan doen (schoffelen!). Wilma heeft de schoffels mooi opgeknapt en in de lijnolie gezet. Ze zijn klaar voor gebruik. 

Afgelopen week hebben we de laatste zonnebloemen voorgezaaid, de rest van de rode spruitjes, en zijn we aan het bijzaaien op lege plekken in de tuinbonen, gekleurde snijbiet etc. Vrijdagmiddag op het randje is de tunnel afgekomen (hulde aan Roelof en Stefan) en hebben we de bloementuin geinaugureerd door het planten van de eerste kardoen. Daarnaast zijn we een nieuwe composthoop aan het bouwen.

Aankomende week gaan alsnog de stamslabonen en de stokbonen de grond in. Afgelopen week vond ik t toch nog te fris.

Nieuw te oogsten deze week Deze week kan de groene krulsla worden geoogst. Pak vooral de grotere kroppen zodat de rest nog even door kan groeien. Pak het kropje en snij m van zijn stam. Ook de Aziatische mesclun kan geoogst. Deze snij je ongeveer 2 cm boven de grond af zodat de planten door kunnen groeien.

Paardenbloemen Mocht je een keer komen oogsten, loop dan eens over de akker en pluk de koppen van de paardenbloemen. Het land staat er (te) vol mee en je kan er bijzondere gelei of jam van maken zie de website https://stadsboerinrotterdam.nl/recepten/  Jullie lekkere gelei, wij minder ‘onkruid’.

Nu te oogsten Buiten: Eikenbladsla, krulsla en Aziatische mesclun; Kruiden: Citroenmelisse, bieslook, lavas/maggikruid, citroenthijm, en koriander (op het kolenveld). Witte polar ice narcissen op de rechterakker!