Oogstbericht 18

Wat een weer! Het was alweer een prachtige week, gelukkig  ietsjes minder warm dan de week ervoor, maar het lijkt echt zomer. Het was prachtig weer om te schoffelen en te wieden en dat hebben we dan ook gedaan. Alle bedden zijn onder handen genomen en het ziet er nu weer ordentelijk(er) uit :-). En alles groeit als kool, zelfs de eerder zo ielige koolplantjes. In de tunnel schieten de groenten ongeveer tot het plafond dus die gaan er deze of volgende week uit om plaats te maken voor de paprikas, aubergines, pepers en basilicum. Je kan in de tunnel nog wel wat oogsten, maar ik noem het niet meer in de lijst van de te oogsten groenten. 

Groene vlaggetjes Nu het seizoen weer begonnen is, zal ik ook weer helderder aangeven wat te oogsten is op het veld met behulp van groene vlaggetjes. Dus graag alleen die dingen oogsten/plukken waar een groene vlag bij staat en die op de lijst staan. En ja, de plattegrond voor jullie, daar zijn we echt mee bezig zodat jullie de groenten makkelijker gaan vinden :-). 

Zaai Afgelopen week hebben we drie soorten pompoen voorgezaaid (Red kuri, black futsi en spaghetti pompoen), gele en groene courgettes, augurken en komkommertjes, bonenkruid, dille, rode spruitjes, zonnebloemen (twee soorten). En op het land zaaiden we pastinaak en chioggia (2e rij), de laatste rij (4e) sugarsnaps, en eindelijk de groene snijbiet en rucola!

Aankomende week gaan de stamslabonen de grond in, en moet de bloementuin afgespit zijn want de bloemen moeten er nu echt in! Dus het wordt weer even doorpakken 🙂

Nieuw te oogsten deze week Tadatada! Dankzij het prachtige weer -twee weken eerder dan vorig jaar- kan de eikenbladsla geoogst worden op het ‘nieuwe’ veld. Je pakt het kropje vast en snijdt m net boven de grond af. En de tulpen staan er prachtig bij en doen het ook op de vaas heel mooi!

Nu te oogsten Buiten: Winterpostelein, eikenbladsla; Kruiden: Bieslook, lavas, citroenthijm, en koriander (op het kolenveld). Narcissen en tulpen op de rechterakker!