Oogstbericht 17

Tunnel 2! De tweede tunnel krijgt langzaam vorm. Tis even puzzelen maar dan ontstaat er ook wat. Met behulp van de denkkracht van Roelof hebben we een fundamentje onder de bogen gelegd zodat bij zwaar weer de bogen niet verder de grond in verdwijnen. 

Zaai Afgelopen week hebben we de derde rij sugarsnaps gezaaid, matador spinazie, wilde spinazie, gekleurde wortel, zomerwortels en chioggia bieten, die rood-witte. En niet te vergeten, alle aardappelen zitten in de grond: Annabelle, Agria, Sarpo Mira en wat Rote Emma. Oh, en de Nieuw-Zeelandse spinazie is voorgezaaid, en de roodlof verspeend. 

Bloemenveld bij de yurt Elke week peuteren we verder in het bloemenveld om de wortelonkruiden eruit te halen. Het is nogal een klus maar het is echt de moeite waard. Als alles meezit gaan we deze week planten.

Aankomende week gaan we verder met zaaien van groene snijbiet en rucola. Dat zei ik vorige week ook al maar t gaat zoals t gaat.  En we gaan vooral heel veel onkruid wieden. Want de groenten groeien lekker door maar het onkruid net zo goed. Dus we gaan schoffelen, wieden, en trekken. En de waterpomp aansluiten want tis echt gortdroog op het land ondanks het buitje van gister. 

Nieuw te oogsten deze week Deze week is er niets nieuws. Sterker nog, tis bijna gedaan met de tunnelgroenten. De hitte laat alles doorschieten. Op zich is daar niet veel mis mee, want de bloempjes zijn bommen van smaak maar t betekent ook dat de planten weldra het loodje zullen leggen. Ik schat dat over twee weken de eerste gewassen van het veld geoogst kunnen worden. Ik kan niet wachten.

Nu te oogsten Winterpostelein (buiten/ binnen), andijvie, veldsla en rode en groene raapstelen in de tunnel. Narcissen op de rechterakker!