Oogstbericht 16

Zie de planten groeien! Het was lekker groeizaam weer afgelopen week. De sla en andijvie onder het vliesdoek groeien gestaag, en ook de kolen lijken traag maar waar aan te slaan. De kapucijners, erwten en de eerste sugarsnaps zijn bovengronds gekomen en ook de tuinbonen sprinten de grond uit. Wat een heerlijk vooruitzicht. 

Het groeizame en vooral warme weer maakt ook dat de groenten in de tunnel omhoog schieten. Oogst nog snel maar wat andijvie, de laatste spinazie, raapstelen, winterpostelein en veldsla, want heel lang zullen ze het in de hitte niet uithouden. 

Voortgang Inmiddels zit een deel van de aardappelen in de grond, en alle uien (en dat zijn er heel wat!). Ook zijn we begonnen met de opbouw van de tweede tunnel. In de eerste tunnel komen de paprikas, pepers, aubergines en basilicum en in de tweede  (de nieuwe) de tomaten. Komende week gaan we spinazie, groene snijbiet, en worteltjes zaaien, en de rest van de sugarsnaps en aardappelen leggen. Ole!

Aanwezigheid de komende maanden (nogmaals) We zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 09.00-17.00 aanwezig, en op donderdag tussen 12.00 en 20.00 uur. Daarnaast is het hek open op zaterdag tussen 10.00-13.00 en op donderdagochtend (maar op die laatste twee tijdstippen zijn we er zelf niet).

Nieuw te oogsten deze week Naast de groene raapstelen mogen ook de rode raapstelen in de tunnel geoogst worden. En er staan narcissen op de rechterakker (oude kant). Ze zijn schattig!

Nu te oogsten Rucola en winterpostelein buiten, winterpostelein, andijvie, spinazie, veldsla en rode en groene raapstelen in de tunnel. Narcissen op de rechterakker!