Oogstbericht 15

Seizoen 2020 is begonnen Het is 1 april geweest en dat betekent dat het nieuwe seizoen is begonnen en er nieuwe oogstgenoten bijkomen. Op dit moment hebben we 45 oogstgenoten (monden) waarvan 15 nieuwe oogstgenoten. Het idee was om jullie op 25 april gezamenlijk rond te leiden op de tuinderij zodat jullie weten wat waar staat dit jaar en elkaar kunnen ontmoeten. Helaas moeten we een andere datum zoeken. Tot die tijd zullen we jullie, op verzoek, individueel rondleiden. Vooral alle nieuwe oogstgenoten worden uitgenodigd om kennis te komen maken en wat oogstkunde op te doen. 

Pioniers We zijn officieel benoemd als ‘pioniers in kringlooplandbouw’ in het onderzoek‘Toekomstige voedselproductie : een portret van pionierende boeren die bijdragen aan kringlooplandbouw in Nederland.’ Supertrots zijn we daarop. Het rapport kan je downloaden via https://doi.org/10.18174/519070Zie Pagina 22 :-). 

Aanwezigheid de komende maanden We zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 09.00-17.00 aanwezig, en op donderdag tussen 12.00 en 20.00 uur. Daarnaast is het hek open op zaterdag tussen 10.00-13.00 en op donderdagochtend (maar dan zijn we er niet). We willen jullie vragen in deze tijden van Corona, om zoveel mogelijk alleen te komen, en als je komt, je alleen op de akker te begeven en niet naar het theehuis of speeltuin te gaan.

Nieuw te oogsten deze week Jullie mogen de groene  hoge raapstelen gaan oogsten in de tunnel. Dus diegene die in het midden staan. De rode en de andere groene zijn nog te klein. De raapstelen kan je per blad oogsten, of een handje pakken en dan met een mes afsnijden. 

Nu te oogsten Rucola en winterpostelein buiten, winterpostelein, andijvie, spinazie, veldsla en raapstelen in de tunnel.