Oogstbericht 14

Stagiaires Wat is het heerlijk om met stagiaires te werken!Liep ik vorig jaar constant achter de feiten aan, dit jaar ben ik keurig op tijd met het zaaien en planten van van alles en nog wat. Al het plantgoed zit in de grond (alhoewel ze erg te lijden hebben van de wind en kou, vooral die combinatie), kolen, bladgewassen, uien, prei, krootjes. Alleen de knolvenkel staat nog in het kratje, want die kan niet goed tegen kou. De erwten zijn gelegd, de rest van de tuinbonen, en morgen gaan we de sugarsnaps leggen, en snijbiet, rucola en spinazie zaaien. O ja, en de kapucijners komen op! En zoals jullie zien, ben ik ook met de frees in de weer gegaan. Uiteindelijk wil ik van de freesbewerking af omdat t voor de grond en het bodemleven niet goed is maar dan moet ik eerst nog een paar jaar wortelonkruid weghalen en compost toevoegen.

Nieuw te oogsten deze week Jullie mogen spinazie gaan oogsten in de tunnel. Pluk vooral de grootste bladeren weg en laat de kleinere staan zodat de plant verder kan groeien. Dus pluk vooral van verschillende planten. 

Openingstijden in tijden van Corona Het theehuis is voorlopig gesloten. Dit betekent dat het hek vaak dicht is. Komende week ben ik er op maandag en vrijdag, dus dan kan je iig komen oogsten tussen 10.00-17.00. Op di, wo en do is het hek open tussen 10.00 en 15.00 uur, en op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur. Vanaf 6 april ben ik weer elke di-vr tussen 10.00-17.00 uur aanwezig.

Deze week te oogsten Groenten: Erbete (groene snijbiet), rucola, rammenas, daikon (witte rammenas), groene boerenkool, palmkool, winterpostelein, veldsla, andijvie en spinazie (winterreuzen).  Kruiden: Salie, thijm, en koriander in het kolenveld.