Oogstbericht 13

Plantseizoen Het lijkt een eeuwigheid geleden dat ik het vorige oogstbericht schreef. Inmiddels leven we in een andere wereld. Scholen en horeca dicht, afstand houden etc. En toch gaat het leven weer verder. Ondertussen zijn de plantjes van Jongerius (biologisch) aangekomen. De kool- en bladgewassen en ook het eerste deel van de wortelgewassen zitten erin. Als het een beetje meezit, zit aan het eind van de week alles in de grond. Ik kijk er naar uit. En ja, het is weer een echte tuin aan het worden.

Nu het zo lekker opdroogt, kan ik ook met de frees gaan werken en kunnen we direct gaan zaaien in de grond, zoals snijbiet, rucola en uiteindelijk wortels etc.

Zwammen In de randen van de dagen zijn we ook de eiken en beukenstammen aan het enten met shiitakes, en zomer- en winteroesterzwammen. De shiitakes en zomeroesterzwammen liggen al te broeien in de bosrand. Over een half jaar moet er wat te zien zijn :-).

Een-na-laatste oogstbericht seizoen 2019 Over twee weken (1 april) begint het oogstgenootseizoen 2020. Voor degenen die niet meegaan naar 2020 is dit het een-na-laatste oogstbericht. 

Openingstijden in tijden van Corona Het theehuis is voorlopig gesloten en dat betekent dat er de komende tijd niet op zaterdag en zondag geoogst kan worden. Maar wel op maandag t/m vrijdag tussen 10.00-17.00. 

Deze week te oogsten Groenten: Erbete (groene snijbiet), rucola, rammenas, daikon (witte rammenas), groene boerenkool, palmkool, winterpostelein, veldsla en andijvie.  Kruiden: Salie, thijm, en koriander in het kolenveld.