Oogstbericht 12

De kapucijners en tuinbonen zitten erin! Het was weer even buffelen vrijdag maar de kapucijners en het eerste bed tuinbonen zitten erin! Hoera. En ineens is het veld weer een heuse moestuin geworden. Mooi is dat.  

Deze week komen de plantjes Deze week komen er 13,5 kratten met 975 sla en koolplanten, 250 prei, 560 uien en ook nog 300 kroten. Dus er is werk aan de winkel. Gelukkig is het heerlijk droog weer deze week dus uitstekend weer om te planten. Morgen nog even de bedden aanharken en alles kan erin. Over een week ziet de tuin er weer heel anders uit.

Save the date Op 25 april hebben we bij Natuurtalent het Groene Voeten Festival en is er bij alle ondernemers een open dag. Dus ook bij Tuinderij de Stadsboerin. Overdag kunnen alle ge-interesseerden komen kijken, geef ik rondleidingen. In de middag wil ik jullie uitnodigen voor een speciale oogstgenoot rondleiding zodat jullie weten waar alles komt te staan dit jaar. Gevolgd door een hapje en een drankje. En op 6 Juni doet de Stadsboerin mee aan de Ecotuindagen VELT.

Nieuw te oogsten De andijvie in de tunnel mag geoogst! Trek vooral de grotere exemplaren eruit met wortel en al. Ik heb m voorgeproefd en hij is heel smakelijk maar ik zag wel dat er veel piepkleine luizen inzitten. Goed wassen dus voor gebruik.

Deze week te oogsten Groenten: Erbete (groene snijbiet), rucola, rammenas, daikon (witte rammenas), groene boerenkool, palmkool, winterpostelein, veldsla en andijvie. Aardappelen: Allerallerlaatste Frieslander, Broeckse rooie en Agria (kas). Kruiden: Salie, thijm, en koriander in het kolenveld.