Oogstbericht 11

Drie velden klaar!  Het is ongelofelijk maar waar, we hebben inmiddels drie velden vrij gemaakt van onkruid en vooral wortelonkruiden zoals kweekgras, heermoes en smeerwortel. Dus laat de planten maar komen en het zaaifestijn kan ook van start. Het is een pak van mijn hart. Met alle regen kan ik onmogelijk de velden met de machine prepareren. En dus is met de hand de enige -en overigens veel betere- optie. En nu het team met stagiaires compleet is, kan het ook met de hand. Eind goed, al goed. Dit verhaal bevat een belangrijke levensles: Een probleem kan zich omkeren in een voordeel. Nu nog wat droog weer graag :-). Ik kijk er zo naar uit om de kapucijners en peulen te gaan zaaien, nieuwe snijbiet, spinazie etc.

Oogstgenoten Voor het nieuwe seizoen hebben zich inmiddels 27 oogstgenoten aangemeld. Deze week ga ik de facturen en oogstafspraken uit sturen. Er kunnen veel oogstgenoten bij. Mond op mond reclame werkt als de beste, dus vertel al je vrienden en buren over de Tuinderij. In het theehuis liggen kaartjes die je kan uitreiken en je kan mensen verwijzen naar www.stadsboerinrotterdam.nl In april of mei komt er een open dag waarin ik jullie en geinteresseerden rondleid over het land zodat jullie weten waar wat staat, onder het genot van een hapje en een drankje. Wordt vervolgd.

Nieuw te oogsten In de herhaling De veldsla in de tunnel mag geoogst! Trek vooral de grotere exemplaren eruit met wortel en al. Snij voor gebruik de worteltjes eraf en smullen maar.

Deze week te oogsten Groenten: Erbete (groene snijbiet), rucola, rammenas, daikon (witte rammenas), aziatische mesclun, groene boerenkool, palmkool, winterpostelein en veldsla. Aardappelen: Allerallerlaatste Frieslander, Broeckse rooie en Agria (kas). Kruiden: Salie, thijm, en koriander in het kolenveld.