Oogstbericht 10

Rabarber, knoflook, kardoen, en Turkse drakenbloem Afgelopen week was het bar en boos. Vooral op maandag- en vrijdagmiddag. Het water kwam met bakken uit de hemel. Maandagmiddag hebben we met Wilma en een collega student de rabarber geplant. Maar we stonden tot den enkels in de modder. En soms moesten we elkaar er echt uittrekken. Desalniettemin zie je de rabarber groeien. Ook hebben we de laatste knoflook geplant, en kardoen en Turkse Drakenbloem voorgezaaid :-).

Wat heeft het Corona virus met de tuin van doen?  Laat t nu net zo zijn dat de Ferrari fabriek in Lombardije staat en de klepelmaaier niet geleverd kan worden vanwege het virus. Nou ja, de klepelmaaier hebben we voorlopig niet nodig en zelfs voor de frees -die er wel is- is het land veel te nat. Gelukkig hebben we afgelopen vrijdag zomaar een heel bed vrijgemaakt- handmatig- van onkruid. Dus als het niet kan zoals het moet, moet het zoals het kan. Morgen gaan we ook weer handmatig de bedden prepareren want in week 12 komen er heel veel plantjes die de grond in moeten. En ook de kapucijners, erwten en  sugarsnaps moeten de komende weken de grond in. Spannend wel, vind ik. 

Nieuw te oogsten De veldsla in de tunnel mag geoogst! Trek vooral de grotere exemplaren eruit met wortel en al. Snij voor gebruik de worteltjes eraf en smullen maar. 

Deze week te oogsten Groenten: Erbete (groene snijbiet), rucola, rammenas, daikon (witte rammenas), aziatische mesclun, groene boerenkool, palmkool, winterpostelein en veldsla. Aardappelen: Allerlaatste Frieslander, Broeckse rooie en Agria (kas). Kruiden: Salie, thijm, en koriander in het kolenveld.