Oogstbericht 09

Rabarber, rabarber, rabarber! De rabarberplanten zijn opgehaald. 36 Goliaths en 18 Myras. Dat belooft veel goeds. Het rabarberveld zat nog behoorlijk onder het kweekgras en dat zijn we er stuk voor stuk nu aan het uitpulken. Als het een beetje meezit, gaan ze morgen de grond in. 

Verder zit ik te wachten op mijn tweewielige trekker, een Ferrari notabene met een frees om de grond te prepareren en een klepelmaaier om de groenbemester de grond in te klepelen. Maar ja, eerlijk is eerlijk. Het land is gewoon te nat om bewerkt te worden op dit moment, dus zo erg is het ook weer niet dat mijn Ferrari er nog niet is. Geduld is een schone zaak :-).

Winterpostelein De winterpostelein doet het heel goed en is heerlijk in een stamppotje. De winterpostelein doe je rauw door de aardappelpuree want anders hou je niets over. De winterpostelein staat op het land (naast het stuk dat bedekt is met landbouwplastiek) en in de tunnel. Je pakt een handvol postelein en snijdt dat een cm boven de grond af. Een handvol is ongeveer genoeg voor 1 persoon.

Nieuw te oogsten Geen nieuwe groenten maar de andijvie, de veldsla en de spinazie zullen niet lang op zich laten wachten. De Romanescu bloemkooltjes zijn inmiddels op. Ze waren heerlijk. Zojuist at ik nog de bloemkoolsouflé.

Deze week te oogsten Groenten: Erbete (groene snijbiet), rucola, rammenas, daikon (witte rammenas), aziatische mesclun, groene boerenkool, palmkool, winterpostelein. Aardappelen: Allerlaatste Frieslander, Broeckse rooie en Agria (kas). Kruiden: Salie, thijm, en koriander in het kolenveld.