Oogstbericht 08

Als het waait, buig als bamboe Ciara is nauwelijks weg en daar klopt Dennis alweer aan de deur. Kortom, maandag hadden we onze wonden gelikt, en de tunnel gerepareerd, het landbouwplastiek gezekerd. Etc. Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg. Morgen is er een nieuwe dag en gaan we de rabarberplanten ophalen!

VELT Zaterdagochtend was ik te horen bij Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond in het kader van het 3500e lid van VELT. Is echt een leuk interview. Je kan het terugluisteren op http://feeds.feedburner.com/ChrisNatuurlijk. En bovendien hield ik een praatje gister bij de ALV van VELT. Ik was best zenuwachtig maar het werd heel goed ontvangen! Wat een leuke mensen allemaal daar. En Arno Bonte plantte een boom met het 3500e lid van VELT.

Zaai Het zaad en pootgoed is binnen dus het feest kan beginnen! Ik kon de doos niet mn huis binnentillen, zo zwaar was ie. En mijn koelkast zit nu gevuld met pootaardappelen. 

Composteren kan je leren Afgelopen maandag waren Wilma en ik bij Weleda om te leren hoe zij composteren. Heel leuk en informatief. We gaan binnenkort beginnen met het aanleggen van een schone ‘buik’. Bij Weleda zien ze de composthoop als de buik van de tuin. Dus dat doen wij ook.

Deze week te oogsten Groenten: Erbete (groene snijbiet), rucola, rammenas, daikon (witte rammenas), aziatische mesclun, groene boerenkool, palmkool, kleine romanescu bloemkooltjes, winterpostelein. Aardappelen: Allerlaatste Frieslander, Broeckse rooie en Agria (kas). Kruiden: Salie, thijm, en koriander in het kolenveld.