Oogstbericht 07

Allereerst Afgelopen maandag was Chris van Chris Natuurlijk van Radio Rijnmond op het land voor een kort interview. Dit interview stond in het kader van Velt Rottterdam, maar ook in het kader van het 3500e nederlandse  Velt lid. Ik ben in het najaar lid geworden, dus ik kan die nummer 3500 niet zijn. Maar ik werd geinterviewed omdat ik volgende week zaterdag een praatje hou bij de Velt bijeenkomst. Het interview is te horen via Radio Rijnmond op 15 Februari tussen 08.00-08.45. En jullie zijn van harte uitgenodigd op de Velt bijeenkomst, eveneens op 15 Februari, van 13.00-17.00 uur, bij Tuinieren voor Ouderen, Ackerdijk 2,  3045 NX Rotterdam. Het belooft een heel mooie bijeenkomst te worden.

Weten jullie eigenlijk wat Velt is? Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, opgericht in Belgie. Heel mooie club met afdelingen dus in Nederland.

Vandaag Vandaag was het weer heerlijk op de tuin. Ik voel de zon nog gloeien op mn gezicht. We hebben de kas klaargemaakt voor het voorzaai-festijn. Volgende week vrijdag gaan we beginnen!

Nieuw te oogsten Jaaaaaa, de winterpostelein kan geoogst. Zowel op het land bij het zwarte plastic, als in de tunnel. Vooral op het land is ie heel dicht gezaaid dus veel heb je er niet van nodig.

Deze week te oogsten Groenten: Erbete (groene snijbiet), rucola, rammenas, daikon (witte rammenas), aziatische mesclun, groene boerenkool, palmkool, kleine romanescu bloemkooltjes, winterpostelein. Aardappelen: Allerlaatste Frieslander, Broeckse rooie en Agria (kraam). Kruiden: Salie, thijm, en koriander in het kolenveld.