Oogstbericht 06

Paddenstoelen Op mijn aanrecht staat een donkere ‘mayonaise’ emmer met mijn paddenstoelen project.  Langzaam maar zeker kleurt de inhoud van de emmer wit, dus het gaat goed! Jazeker, ik ben begonnen met het experimenteren met oesterzwammen op koffieprut. Als dat goed gaat, ga ik meerdere emmertjes vullen en het broed (mycelium) van de zwammen steeds weer verdelen en komen er oesterzwammen in ons assortiment. Daarnaast zal Thijs  van Woodcompany in maart wat boomstammetjes leveren zodat we ook shitakes kunnen gaan verbouwen in de bosrand. 

In de tussentijd zijn we nog steeds bezig met het teeltplan. Echt een mooi puzzelstuk is het. En ook hebben we een ontwerp gemaakt voor de bloementuin bij de Yurt. Wat een heerlijke tijd, alles kan nog, echt een tijd van hoop en dromen. Nu de realisatie nog.

PR  Ja, we zijn ook druk bezig met het verspreiden van het ‘woord’. Morgen word ik geinterviewed voor radio/tv Rijnmond, volgende week ergens voor het verenigingsblad van VTV Blijdorp, en op 15 februari sta ik bij de Velt bijeenkomst. Ook ga ik af en toe weer op de Oogstmarkt staan om meer bekendheid te geven aan  de zelfoogstmoestuin.

Nieuw te oogsten Niets nieuws maar nog even 2 weken wachten en de winterpostelein is klaar. Zelf heb ik de laatste pompoenen van de kraam meegenomen want die zijn echt schimmelig aan hetworden.

Deze week te oogsten Groenten: Erbete (groene snijbiet), rucola, rammenas, daikon (witte rammenas), aziatische mesclun, groene boerenkool, palmkool, kleine romanescu bloemkooltjes. Aardappelen: Laatste Frieslander, Broeckse rooie en Agria (kraam). Kruiden: Salie, thijm, en koriander in het kolenveld. Bloemen: Op.